Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un şef din PSD dă startul RĂZBOIULUI cu protestatarii. Remarci HALUCINANTE, în direct: 'Am văzut că-i ucide corupţia...'

www.tribuna.ro
protest #rezist

Remarci halucinante ale liderului PSD Vaslui, la adresa protestatarilor #rezist. Invitat, la RFI, să comenteze scandalul din cadrul DNA și întrebat de ce minimalizează importanţa faptelor de corupţie Dumitru Buzatu a replicat: "Nu minimalizez, dar n-o exagerez, ca aceia care fac... am văzut că-i ucide corupţia, am văzut că le face nu ştiu ce, dar nu prea-i ucid narcoticele!".

Citeşte şi: Ponta, ieşire FĂRĂ PRECEDENT: ' Dragnea e PROST pe bune...'

De asemenea, întrebat dacă DNA-ul ar trebui transformat liderul PSD Vaslui, a precizat: „Nu cred că trebuie transformat în ceva, ci dimpotrivă, cred că trebuie stimulat să-şi exercite cu adevărat funcţia respectivă de combatere a fenomenului de corupţie. Să nu exagerăm, sunt fenomene sociale de asemenea foarte grave şi există o gamă de infracţiuni care aduc atingere, printre care şi acelea care afectează drepturile şi libertatea cetăţenilor, care sunt cele mai importante, că nu sunt cetăţenii creaţi pentru DNA, ci DNA-ul este creat pentru aceia dintre cetăţeni care săvârşesc infracţiuni care se încadrează în raza sa de acţiune. Cu aceste lucruri trebuie să fie conştientizată populaţia României şi în acest sens trebuie luate măsurile, în acelaşi timp exprimând susţinerea pentru combaterea acestui fenomen”.

Mai mult, liderul PSD Vaslui susţine că la Congresul extraordinar din martie ar putea fi adoptată „o rezoluţie care să exprime în mod principial poziţia PSD faţă de derapajele care se produc între puterile statului”.

„În momentul acesta sunt în partid dezbateri în legătură cu subiectele care vor fi abordate la Congresul extraordinar din martie. Eu cred că acolo o asemenea problematică nu poate să fie prezentă decât ca o expresie a apărării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”, spune Dumitru Buzatu.

Citeşte şi: Adjunctul lui Augustin Lazăr iese la rampă, după scandalul înregistrărilor: 'Orice pădure are uscături...'

Adică sub forma unei declaraţii scrise, cum a fost rezoluţia privind statul paralel? „Sigur, o rezoluţie care să exprime în mod principial poziţia PSD faţă de anumite fenomene care se produc şi faţă de derapajele care se produc între puterile statului. Trebuie să ne înţelegem foarte bine aici: puterile statului sunt separate, dar nu sunt independente. Actul de justiţie este independent, nu justiţia ca atare. Justiţia este o putere a statului. Nu pot exista puteri independente. Ele se supun unui control reciproc permanent”, afirmă el.

Atenţionat că magistraţii l-ar putea contrazice, liderul PSD Vaslui a răspuns: „S-ar putea, dar n-am inventat eu această teorie, este înrădăcinată şi fundamentată în Drept. Trecând dincolo de zona în care orice afirmaţie poate fi contrazisă, dacă ne raportăm la contextul democratic actual, la regulile care guvernează mecanismul democratic, n-ar avea de ce”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.