Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un seism cu magnitudinea 6,2 a fost înregistrat în largul Insulelor Tonga, un arhipelag devastat la jumătatea lunii ianuarie de o erupţie vulcanică

Operation World
Tonga

Un seism cu magnitudinea 6,2 a fost înregistrat joi în largul Insulelor Tonga, un arhipelag devastat la jumătatea lunii ianuarie de o erupţie vulcanică urmată de un tsunami, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), potrivit AFP, citat de Agerpres.

Cutremurul s-a produs la ora 06:40 GMT la o adâncime de 14,5 kilometri, la o distanţă de 219 kilometri nord-vest de oraşul Pangai, de pe insula Lifuka.

Deocamdată nu au fost raportate pagube materiale şi se pare că seismul nu a fost resimţit în Tonga sau în Insulele Fiji, aflate în apropiere.

Această regiune din Oceanul Pacific a cunoscut o activitate seismică zilnică după erupţia vulcanului subacvatic Hunga Tonga-Hunga Ha'apai pe 15 ianuarie.

Erupţia vulcanului, situat la aproximativ 65 de kilometri nord de capitala statului insular Tonga, Nuku'alofa, a provocat un tsunami care a afectat 85% din populaţia arhipelagului, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Această catastrofă "fără precedent" a provocat moartea a trei persoane în Tonga şi a altor două pe plajele din Peru, ca urmare a valurilor tsunami.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.