Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un senator a fost EXCLUS din Comisia de regulament: Călin Popescu Tăriceanu a făcut SCANDAL, iar Teodor Meleșcanu a supus la vot

senat plen

Senatorul Marius Nicoară a fost exclus din Comisia de regulament, printr-o decizie a plenului Senatului, ca urmare a desființării grupului ALDE. Călin Popescu Tăriceanu a solicitat PSD să aplice aceeași regulă pentru toți membrii, astfel și Daniel Zamfir trebuie să fie exclus din comisia economică.

Anunțul a fost făcut de către liderul senatorilor PSD, Radu Preda, informează mediafax.ro.

Citește și: Nimeni nu se aștepta la asta! S-a despărtiț Elena Băsescu

„Anunțul liderului de grup de la PSD vine ca urmare a deciziei care a fost luată astăzi în Biroul permanent al Senatului, de a retrimite la comisia de regulament regulamentul care a fost solicitat tot de Biroul Permanent în legătură cu legalitatea înființării grupului „Democrația”. Cu toate că, comisia de regulament nu are niciun fel de cădere de a analiza oportunitatea și legalitatea, deoarece regulamentul prevede un singur lucru, anume ca preșdintele să aducă la înștiințarea plenului Senatului înființarea acestui grup, raportul comisiei, valabil întocmit, spunea exact același lucru, și președintele Senatului să procedeze de îndată la anunțul în plen. Cei de la PSD și-au dat seama că ar fi trebuit să blocheze cumva posibilitatea comisiei de a funcționa, și astăzi, domnul Preda a venit să facă acest anunț”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în plenul Senatului.

„Vă rog să constatați că din cauză că grupul ALDE nu mai există, domnul Marius Nicoară nu mai poate fi membru în comisia de regulament, fiindcă se specifică clar că sunt reprezentate grupurile parlamentare care activează în Senatul României.”, a anunțat președintele senatorilor PSD, Radu Preda.

Citește și: Klaus Iohannis o distruge pe Viorica Dăncilă! Acuzații grave

Tăriceanu a mai afirmat că în urma afilierii senatorului Daniel Zamfir la PSD, și acesta ar trebui să își piardă funcția de președinte al comisiei economice a Senatului.

„Până la votul plenului mai e un pas, dar...domnule Preda, v-aș ruga să aplicați, dacă nu vă cer prea mult aceeași unitate de măsură pentru toți senatorii. Domnul senator Zamfir a trecut de la grupul nostru la dumneavoastră la PSD, deci, dacă aplicați regulamentul, pierderea calității de membru într-un grup parlamentar atrage încetarea de drept a funcției de conducere în cadrul unei comisii parlamentare. Deci, și domnul Zamfir este în aceeași situație, îi încetează, de drept, funcția de conducere la comisia economică, vă rog să le votați pe amândouă.”, a motivat fostul președinte al Senatului.

Citește și: Avocatul Poporului intervine în cazul Caracal! De la Ministerul de Interne nu am primit încă răspuns

Teodor Meleșcanu a explicat că Biroul Permanent a luat decizia, în urma stabilirii unor reguli.

„Vreau să vă informez că astăzi, în Biroul permanent al Senatului, a fost prezentat un memorandum din partea președintelui Comisiei pentru regulament, Mihai Fifor. Președintele Comisiei pentru regulament, în care se consideră că dacă un membru nu mai face parte dintr-un grup politic, este de drept scos din funcțiile de conducere. A fost o dezbatere, s-a dat un vot, și Biroul permanent a decis ca domnul Nicoară să fie exclus și anunțat oficial în plenul Senatului”, a motivat Meleșcanu.

Citește și: Alexandru Cumpănașu intră la rupere! Iohannis vrea destabilizarea totală a României

În urma dezbaterilor din plenul Senatului, Teodor Meleșcanu, a solicitat vot cu privire la excluderea lui Marius Nicoară din Comisia de regulament.

Decizia a fost admisă, cu 41 de voturi „pentru”, 29 împotrivă și o abținere.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă bomba! De ce vrea Liviu Dragnea dizolvarea PSD

În urma desființării grupului ALDE la Senat, Daniel Zamfir s-a afiliat PSD.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți, că partidul a luat act de faptul că Daniel Zamfir s-a afiliat grupului senatorilor PSD, și de aceea și-a pierdut calitatea de lider ALDE Brașov și nu va mai fi nici membru al formațiunii.

Citește și: Felix Bănilă dă lovitura! Pe cine vrea pe făraș după demisia sa

În urma desființării grupului ALDE la Senat, Călin Popescu Tăriceanu a solicitat înfiinţarea grupului mixt „Democraţia”, care include şi senatori de la Pro România. Cererea a fost trimisă la comisia de regulament pentru analiză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.