Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Executivul întârzie cu adoptarea bugetului, un senator liberal aruncă bomba: ANAF va deveni 'miliție economică; Guvernul a intrat în 2019 cu deficit de 5%

deficit

Senatorul liberal Iancu Carocată susţine că, deşi PSD şi ALDE nu au întocmit încă bugetul pe 2019, România a intrat în noul an cu un deficit de 5%, peste pragul limită acceptat de 3%.

Mai mult, senatorul vorbeşte despre o "miliţie economică" în care a fost transformat ANAF pentru a putea creştere încasările la buget.

Tensiune la cote maxime în Ministerul de Finanţe! Deficitul bugetar dă bătăi de cap - sunt posibile noi taxe sau chiar tăieri de cheltuieli

”Motivul principal pentru care Guvernul PSD-ALDE întârzie cu adoptarea Bugetului de stat pentru 2019 este faptul că, în laboratoarele Puterii, calculele dau rezultate îngrijorătoare. La Ministerul Finanţelor deja cheltuielile proiectate pentru anul acesta sunt mult mai mari decât veniturile, iar estimarea deficitului bugetar pentru 2019, ţinută încă secretă de Guvern, este de 5%. Acesta este motivul întârzierii şi cauza sufocării mediului privat cu noi impozite şi taxe”, afirmă Caracota într-un comunicat de presă.

”Pe lângă deciziile guvernamentale care "buzunăresc" agenţii economici, Dăncilă pregăteşte, prin numirea unui nou şef al ANAF, şi hăituirea prin amenzi a întreprinzătorilor. Astfel, pentru a reduce deficitul bugetar estimat, ANAF-ul a primit ordin să-şi crească încasările anul acesta cu 15 %, un procent îngrijorător care va transforma această instituţie în miliţie economică. În calitate de senator PNL, solicit PSD să oprească hărţuirea mediului de business şi să oprească cheltuirea banilor din buget fără măsură”, completează senatorul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.