Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un senator PSD vrea Wi-fi gratuit la sate și orașe, care să fie asigurat de primării

wifi2

Accesul gratuit la internet în parcuri, piețe, cămine culturale, școli, biblioteci și biserici din satele și orașele mici din România ar putea deveni realitate dacă parlamentarii vor vota un proiect de lege în acest sens, care a fost inițiat de senatorul PSD Alexandru Cordoș. Votul final pe această propunere legislativă se va da în februarie 2016, Senatul fiind camera decizională.

Senatorul precizează că prin această propunere legislativă vrea să completeze art. 36. din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, astfel încât consiliile locale să aibă ca atribuție și furnizarea către populația din mediul rural și din orașele mici a serviciului public de acces gratuit la internet wireless în spațiile publice din parcuri, piețe centrale, cămine culturale.

Wifi”Având în vedere faptul că în România aproape jumătate din populație locuiește în mediul rural și că accesul la informare prin internet în aceste zone este redus, în comparație cu alte țări ale UE, accesul la serviciul de internet gratuit în spațiile publice din mediul rural și orașele mici este vital”, susține Alexandru Cordoș în expunerea de motive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.