Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un senator republican a luat o decizie RADICALĂ din cauza lui Trump! 'De ce nu ați făcut nimic?'! Răspunsul incredibil al Casei Albe

foxnews.com
trump

Senatorul republican de Arizona, Jeff Flake, a descris marţi, într-un discurs în Senat, "pericolul pentru democraţie" reprezentat de preşedinţia Trump şi a anunţat, spre surpriza generală, că renunţă să candideze pentru un nou mandat la alegerile parlamentare din noiembrie 2018.

"Nu trebuie să privim niciodată ca normală slăbirea idealurilor noastre democratice", a declarat senatorul american, citat de AFP.

Citește și: EROARE de securitate în SUA: Donald Trump a fost ATACAT / VIDEO

"Atacurile personale, ameninţările la adresa principiilor, libertăţilor şi instituţiilor, desconsiderarea flagrantă a adevărului şi a decenţei, provocările periculoase pentru motive cel mai adesea meschine şi personale". "Trebuie să nu mai acţionăm ca şi cum comportamentul unora din cadrul puterii executive ar fi normal", a arătat Jeff Flake, conform Agerpres. "Nu este normal", a subliniat senatorul republican, descriind un comportament "periculos, scandalos şi nedemn".

Apoi el s-a referit la copiii americani care cresc în actuala perioadă. "Când viitoarea generaţie ne va întreba "de ce nu aţi făcut nimic?", ce le vom răspunde?", a continuat el, apreciind că tăcerea poate fi asimilată complicităţii şi declarând în context că el nu va fi "nici complice, nici tăcut".

Anterior discursului de marţi, Jeff Flake criticase deriva partidului său sub influenţa lui Donald Trump, inclusiv într-o carte apărută în această vară şi intitulată "Conştiinţa unui conservator".

El fost la rândul său criticat de Donald Trump în august şi septembrie, acesta încurajând o candidatură rivală la alegerile primare de anul viitor.

Dar niciodată, notează AFP, Jeff Flake nu a mers atât de departe, denunţând nu doar riscul pentru partidul său republican, ci şi pentru democraţia americană.

Citește și: CUTREMUR în presă: O televiziune și-a protejat un prezentator acuzat de HĂRȚUIRE SEXUALĂ

El se alătură astfel criticilor formulate de John McCain, colegul său din Arizona, şi de senatorul de Tennessee Bob Corker, care a denunţat de asemenea fără menajamente personalitatea preşedintelui american după ce a anunţat că va părăsi Congresul anul viitor.

În replică la decizia anunţată de Jeff Flake, de a nu mai candida, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, citată de dpa, a spus că aceasta este "probabil o mişcare bună", menţionând declaraţiile acestuia din trecut contra lui Trump şi susţinerea în declin în Arizona.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.