Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un senator și-a ascuns banii între fese: poliția a făcut descoperirea la o percheziție

bani catuse

Un senator brazilian a fost prins miercuri, în timpul unei percheziţii a poliţiei, cu bani ascunşi între fese, transmite Reuters citând o sursă judiciară, ancheta vizând deturnarea unor fonduri destinate combaterii epidemiei de COVID-19, relatează Agerpres.

În Senat, Chico Rodrigues reprezintă statul Roraima şi a fost ales vicelider pentru agenda administraţiei preşedintelui Jair Bolsonaro, ajuns la putere după o campanie axată puternic pe stârpirea corupţiei guvernelor anterioare.

Senatorul Rodrigues a confirmat, într-un comunicat, că locuinţa sa a fost percheziţionată, dar nu a dat detalii. El a negat că ar fi comis ilegalităţi şi a susţinut că a fost 'curat' în toţi cei 30 de ani de când face politică.

Citește și: Medicul Virgil Musta, semnal de alarmă: 'Este un moment dificil!’

Biroul său nu a răspuns solicitării de a comenta cu privire la banii presupuşi a fi fost găsiţi în lenjeria intimă a senatorului, un incident relatat pe larg în marile cotidiene braziliene, care au citat surse rămase anonime.

Poliţia federală a refuzat să comenteze, invocând secretul anchetei.

Într-un comunicat de miercuri, poliţia a informat că a întreprins percheziţii în cadrul unei anchete privind posibila deturnare de fonduri ale Congresului direcţionate spre secretarul pentru sănătate din Roraima pentru plata măsurilor anti-COVID-19.

Joi, Bolsonaro a spus că raidul poliţiei este dovada că guvernul său luptă cu corupţia.

'Nu există corupţie în guvernul meu şi noi luptăm cu corupţii, oricine ar fi', le-a spus Bolsonaro susţinătorilor strânşi în afara reşedinţei prezidenţiale.

Citește și: Klaus Iohannis, SOMAT de activiștii de mediu: 'România este una dintre cele mai afectate țări din UE când vine vorba de schimbările climatice'

Promisiunile anticorupţie ale lui Bolsonaro şi-au pierdut din credibilitate după campanie.

Fostul său ministru al justiţiei, Sergio Moro, un fost judecător extrem de popular, cunoscut pentru poziţia sa dură anticorupţie, a demisionat în cursul anului, spunând că Bolsonaro a încercat să intervină într-o anchetă a poliţiei în interes personal, ceea ce preşedintele a negat.

Fiul preşedintelui este anchetat pentru corupţie în Rio de Janeiro, acuzaţiile fiind respinse de cei doi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.