Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, SOMAT de activiștii de mediu: 'România este una dintre cele mai afectate țări din UE când vine vorba de schimbările climatice'

captura TV
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis ar trebui să susțină la Consiliul European din aceste zile de la Bruxelles ambițiile climatice ale UE, așa-numitul Green Deal (Pactul Verde), cere Vlad Cătună, coordonator campanii climă și energie la Greenpeace România, la RFI.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis va menționa la Consiliul European din 15 și 16 octombrie că trebuie să se țină cont de stadiile diferite de dezvoltare a statelor membre, astfel încât țările mai puțin prospere să nu fie dezavantajate.

Citește și: Discurs viral susținut de Bill Gates despre inegalitățile sociale în criza Covid-19: ’A adâncit aceste diferențe chiar mai rău!’ Când va fi gata vaccinul

Reprezentantul Greenpeace Vlad Cătună spune că șeful statului ar trebui să afirme răspicat că România susține în cadrul Pactului Verde obiectivul de reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu 60% până în 2030, stabilit de Parlamentul European: ”Ne așteptăm ca președintele Iohannis să susțină această țintă de 60%. Din punctul nostru de vedere, ținta ar trebui să fie de 65%, pentru că așa spune comunitatea oamenilor de știință. Dacă noi vrem să reducem efectele schimbărilor climatice, trebuie să reducem aceste emisii cu 65% până în 2030”.

Vlad Cătună atrage atenția în contextul discuțiilor despre Green Deal că ”România este una dintre cele mai afectate țări din UE când vine vorba de schimbările climatice, fie că vorbim de sudul României, care este în plin proces de deșertificare, fie că vorbim de sud-estul României care a înregistrat una dintre cele mai puternice secete, fie că vorbim de vestul țării, unde în luna iunie au fost inundații puternice”.

Citește și: Vaccinul anti-Covid-19 va fi fabricat extrem de greu! Încă un gigant din doemniul farmaceutic își suspendă studiile: pericol pentru pacienți

”În plus, ne așteptăm de la domnul Iohannis să discute în cadrul acestui Consiliu despre programul de recuperare și reziliență al UE și să puncteze faptul că o bună parte din banii care au fost alocați pentru o recuperare verde să nu meargă către industriile poluante, pentru că din păcate, ceea ce s-a întâmplat din acel fond mare de două mii de miliarde este că o parte din acești bani au fost alocați pentru recuperare verde, dar nu au fost impuse condiționări. Și atunci, chiar săptămâna aceasta, în cadrul PE a fost votat un amendament prin care practic să nu ajungă bani la industriile poluante”, mai spune coordonatorul de campanii pe climă și energie de la Greenpeace România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.