Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un senator, un primar și o Federație își dau mâna. Anisie, Mihaiu și FRȘah bagă șahul în școli

Facebook Monica Cristina Anisie
Monica Cristina Anisie

Fostul ministru al Educației, Monica Anisie, vrea să se implice și să susțină șahul, sportul care are șanse mari să dea următoarea “generație de aur” a României, după cea din fotbal, jocul minții devenind în ultimii ani un fenomen de masă în România.

Federația Română de Șah și-a prezentat ieri, 9 decembrie, Strategia de Dezvoltare pentru următorii patru ani, iar unul din proiectele fanion este “Educație prin șah”, care presupune introducerea șahului în școli ca materie opțională de la clasa pregătitoare la clasa a IV-a, astfel încât în câţiva ani, peste 10.000 de copii să fie iniţiaţi în acest sport.

"Am o istorie lungă cu Federaţia Română de Şah pentru că în 2014 am fost prezentă la semnarea protocolului din partea Ministerului Educaţiei. De-a lungul timpului, aceste valori pe care şahul le-a dezvoltat în cadrul unităţilor de învăţământ sunt vizibile, însă cred că este loc de mai bine. De aceea cred că în calitatea mea de preşedinte al Comisiei pentru învăţământ sunt astăzi aici pentru a susţine un nou proiect, care eu cred că ne va ajuta copiii şi pe noi ca societate. /.../ Am luat deja legătura cu unul dintre primarii de sector pentru a dezvolta acest proiect la nivelul Sectorului 2. Sunt convinsă că şi alţi primari din Bucureşti vor fi interesaţi. Este important să dezvoltăm copiilor această capacitatea de concentrare", a detaliat Monica Anisie în cadrul evenimentului.

Momentul relansării unui astfel de demers pare oportun de data aceasta - "Federaţia Română de Şah a devenit a treia mişcarea sportivă din România atunci când ne uităm la numărul de sportivi legitimaţi. Federaţia Română de Şah are 20.000 de sportivi legitimaţi, pe primul loc este fotbalul şi pe al doilea loc este baschetul. Avem peste 450.000 de conturi de jucători români în aplicaţiile de şah şi avem peste 150.000 de jucători activi care se implică în acest joc. Putem spune așadar că topul sportului de masă în România aparţine fotbalului, baschetului şi şahului”, a ținut să sublinieze Vlad Ardeleanu, președintele FRȘah din septembrie anul acesta.

“Ca președinte al Comisiei pentru învățământ, tineret și sport mi-am luat angajamentul de a susține acest nou proiect care va putea crea baza de selecție pentru a ajunge la performanța pe care astăzi am premiat-o”, a mai spus fostul ministru al Educației invitat la prima ieșire în fața presei a noii conduceri a Federației Române de Șah. Senatorul PNL a făcut referire la șahiștii Bogdan Deac și Constantin Lupulescu, cei mai buni doi șahiști români ai momentului, prezenți și ei ieri la eveniment. Cei doi au primit fiecare un CEC de 40.000 de euro, sprijin pentru a se putea antrena cu cei mai buni antrenori de șah din lume.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.