Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un senator UNPR vrea buletine de vot cu poze

constantin-popa-senator

Senatorul UNPR Constantin Popa va depune luni, 1 februarie, în Parlament, o inițiativă legislativă care prevede ca buletinele de vot să conțină și fotografiile candidaților. În acest fel, susține senatorul progresist, se vor evita confuziile și va scădea absenteismul.

„Propunerea a venit, practic, din partea alegătorilor și permite păstrarea a ceea ce a fost bun din votul uninominal. (...) Lista de candidați prezentată electoratului sub forma unei simple înșiruiri de nume nu permite alegătorului o identificare clară a persoanelor, lăsând loc confuziilor. O fotografie standard, tip buletin sau carte de identitate, va ajuta, pe lângă nume, prenume și formațiune politică, la o mai bună individualizare a candidaților”, a declarat Constantin Popa, citat de Ziare.com.

Acesta a adăugat că inițiativa sa vine în sprijinul persoanelor în varsta sau „cu o pregătire precară, foarte numeroase în țara noastră, precum și a celor care, de regulă, refuză să meargă la vot pe motiv că nu cunosc candidații”.

Constantin Popa a devenit cunoscut publicului larg după ce în octombrie 2015 a spus, îmtr-o emisiune la Digi 24, că minerii au venit la București din patriotism, ca să „apere țara” de cei care doreau restituirea proprietăților confiscate de regimul comunist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.