Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sfert dintre noi traiesc zilnic cu cel mult 15 lei

saracie

Recent, Institutul National de Statistica a furnizat date, din care reiese ca un sfert dintre romani trebuie sa traiasca zilnic cu maxim 15 lei. Banca Mondiala confirm  blestematia.

A fi sarac in Romania inseamna a trai cu un venit lunar care nu asigura un minim de consum de produse alimentare si non-alimentare (cum ar fi imbracaminte, incaltaminte, servicii publice de baza etc.). Pentru a determina cine este sarac si cine nu, autoritatile publice folosesc un „prag al saraciei”, o anumita suma de bani care reprezinta limita minima cu care statul considera ca se poate trai decent.

Orice persoana care traieste cu un venit lunar mai mic decat pragul stabilit este considerata saraca. In anul 2013, acest prag a fost calculat la 574,4 RON/luna la nivel individual, iar in 2014 la 600,4 RON/luna. Cu acest prag, rata saraciei relative in 2013 se apropie de 18% din totalul populatiei (insemnand aproximativ 3,5 milioane locuitori), iar in 2014 aceasta a fost 18,4%.

Pe aceeasi idee, in 2013 pragul saraciei absolute a fost stabilit la suma de 307,3 RON/luna pentru fiecare adult echivalent, iar rata saraciei absolute a fost de 4,3 % din totalul populatiei(insemnand aproximativ 900.000 locuitori). Revenind la persoanele aflate sub pragul saraciei absolute, aici pensionarii sunt cei mai afectati dintre romani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.