Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un singur caz de coronavirus a dus la anularea unui important festival de blues din Australia, cu mai puţin de 24 de ore înainte de începerea evenimentului

Cultura Trip
Australia steag

Un singur caz de transmitere locală a coronavirusului a dus la anularea unui binecunoscut festival australian de blues cu mai puţin de 24 de ore înainte de începerea evenimentului, au precizat miercuri organizatorii şi autorităţile sanitare, potrivit Reuters.

Zeci de mii de fani de pe întreg teritoriul Australiei porniseră deja către Byron Bay Bluesfest, programat să se desfăşoare de joi până luni, când au aflat că evenimentul a fost sistat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vasile Dîncu: ‘AUR nu are o asemenea forță să scoată atâția oameni în stradă. PSD nu va câștiga din aceste mișcări’

''Este una dintre cele mai dificile declaraţii pe care am fost nevoit să le fac. Chiar voiam să fim în avangarda revenirii muzicii live la nivelul de dinainte de COVID-19'', a declarat Peter Noble, directorul Bluesfest.

''Ne pare foarte rău pentru toţi cei afectaţi, fanii, artiştii şi echipa Bluesfest, care a muncit din greu. Dar într-un final, sănătatea comunităţii noastre trebuie pusă pe primul plan'', a precizat Noble într-un comunicat.

A fost al doilea an la rând când pandemia a dus la anularea festivalului desfăşurat într-un oraş cunoscut pentru practicarea surfului şi pentru atmosfera hippie.

Organizatorii au descris ediţia din 2021 ca primul mare festival ce urmează să se desfăşoare în Australia de la debutul pandemiei.

Însă un bărbat care a vizitat mai multe locuri din regiunea Byron Bay a fost testat pozitiv în ultimele 24 de ore, potrivit ministerului Sănătăţii din New South Wales.

Este prima transmitere locală a infecţiei în New South Wales în ultimele două săptămâni. Drept urmare, au fost instituite restricţii privind activităţile comerciale şi viaţa publică, printre care limitarea numărului de persoane care se pot reuni în public.

Presa australiană a relatat că se crede că bărbatul ar fi intrat anterior în contact cu nişte persoane din statul Queensland, aflate în călătorie, care ar fi putut de asemenea să fie pozitive la coronavirus.

Australia a gestionat relativ bine pandemia de coronavirus datorită în mare parte impunerii unor măsuri extrem de stricte vizând viaţa publică, susţine Reuters. Până în prezent, s-au înregistrat circa 29.000 de cazuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.