Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sirian a fost inculpat în Germania pentru crimă, incident ce a declanşat cele mai grave tulburări şi proteste ale extremei drepte după mai multe decenii

houstonchronicle.com
extradare catuse

Un bărbat sirian a fost inculpat de procurori germani pentru crimă de gradul doi în legătură cu înjunghierea mortală a unui cetăţean cubanezo-german anul trecut, incident ce a declanşat cele mai grave tulburări şi proteste ale extremei drepte după mai multe decenii, informează marţi Reuters, relatează Agerpres.

Procurorii au declarat marţi că suspectul, identificat doar ca Alaa S. în conformitate cu legile germane privind confidenţialitatea, l-a înjunghiat pe bărbat în timpul unei dispute în oraşul Chemnitz (est).

Această crimă ce a avut loc în luna august a declanşat ciocniri violente între neonazişti şi poliţie, precum şi demonstraţii ale grupurilor de extremă dreaptă care se opun deciziei cancelarului Angela Merkel din 2015 de a primi aproape 1 milion de solicitanţi de azil.

Violenţele au evidenţiat diviziunea profundă creată de decizia lui Merkel de a lăsa să intre în ţară migranţii, majoritatea musulmani din Siria, Irak şi Afganistan.

Autorităţile germane au emis de asemenea un mandat de arestare internaţional pentru un suspect irakian, identificat drept Farhad R., care a fugit după incidentul din Chemnitz. El este de asemenea suspectat că a înjunghiat victima cubanezo-germană.

Citește și: Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, susține că discuțiile despre economie cu ofcialii din China merg 'foarte bine'

Procurorii au declarat marţi că vor lua o decizie în curând în cazul unui al treilea suspect în această crimă, un irakian care a fost eliberat pe cauţiune de un tribunal în septembrie, în aşteptarea continuării anchetei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.