Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un slogan de distanțare fizică, desemnat 'Cuvântul Anului 2020' în Japonia

monitoruldeneamt.ro
Japonia steag

"Mitsu", un caracter din grafia japoneză (kanji), devenit în acest an un slogan care rezumă ceea ce trebuie făcut pentru a se evita infectarea cu noul coronavirus în timpul pandemiei - aglomerat/dens/congestionat -, a fost ales "Cuvântul Anului 2020" în Japonia la finalul unui vot la care a participat publicul larg, informează Reuters, potrivit AGERPRES.

Această ideogramă s-a clasat în fruntea clasamentului, obţinând 14% din totalul celor 208.000 de voturi exprimate în Japonia cu ocazia unui concurs organizat în fiecare an de o fundaţie care promovează "kanji", caractere grafice importate din China şi utilizate în scrierea japoneză.

Deşi se confruntă cu un îngrijorător nou val de infectări, Japonia a fost relativ scutită până în prezent de pandemia de COVID-19 în comparaţie cu alte regiuni ale lumii, iar statul nipon a reuşit să evite izolarea obligatorie a populaţiei la domiciliu.

În locul acelei măsuri, rezidenţii au fost sfătuiţi să evite aglomerările, un principiu de distanţare fizică sintetizat prin caracterul grafic "mitsu".

DERANJ MAJOR pentru Elena Udrea - Va explica judecătorilor propria VERSIUNE privind faptele de instigare la luare de mită acuzate de DNA

Expresia, popularizată de la sfârşitul lunii martie de guvernatoarea regiunii Tokyo, Yuriko Koike, a devenit foarte repede virală şi a inspirat lansarea unor producţii diverse, precum manga, un remix tehno şi chiar un joc video.

Ca în fiecare an, posturile de televiziune din Japonia au difuzat în direct anunţul prin care a fost comunicat "Cuvântul Anului", care a fost desenat cu o pensulă de un călugăr de la templul Kiyomizu din Kyoto.

După recomandările guvernului în privinţa evitării aglomerărilor, mulţi locuitori din Japonia "s-au comportat având mereu în minte termenul 'mitsu'", au declarat reprezentanţii fundaţiei care promovează grafia "kanji".

Cele mai multe dintre celelalte "kanji" incluse în Topul 10 al cuvintelor din 2020 fac de asemenea referire la pandemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.