Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sociolog a făcut o ANALIZĂ de specialitate a mesajului lui Dragnea: Ce SECRETE a descifrat

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea gânditor

Accentul în mesajul transmis de Liviu Dragnea marţi, de la Palatul Parlamentului, a fost pus "pe ideea responsabilităţii PSD, care nu vrea să arunce ţara în criză", dar decizia finală va fi luată şi în funcţie de "presiunile" din partid, a declarat, pentru AGERPRES, sociologul Alfred Bulai.

"Nu a anunţat decât că reflectează. Adică au intrat în acelaşi joc de şah pe care l-a încercat şi preşedintele. De fapt, au spus că orice variantă este posibilă. Nu văd ca fiind ceva surprinzător", a afirmat sociologul.

Citește și: Moise Guran e acuzat de PLAGIAT: Ce ar fi făcut fostul jurnalist

El a spus că probabil miercuri vor avea loc consultări între social-democraţi.

"Probabil că în Parlament, mâine, se va întâmpla ceva. Bănuiesc că va demara procedura unei comisii sau ceva de genul ăsta. Probabil că vor fi nişte structuri ale PSD-ului, pentru că, evident, Dragnea are nevoie, în acest moment, de legitimitate în interiorul partidului. A sugerat legitimitatea alianţei prin prezenţa ALDE acolo. Din punctul meu de vedere, probabil că mâine seară vom avea o anumită reacţie a domnului Dragnea. Probabil că, din punctul meu de vedere, va propune o nouă variantă. Şi, sigur că, dacă şi aceea ar fi respinsă, evident că se va trece la suspendare pentru că în acele condiţii nu va exista o altă logică", a adăugat Bulai.

Citește și: VIDEO Imagini GROAZNICE cu trei soldați turci arși de vii de Statul Islamic (+18)

Sociologul a explicat că, în mesajul de la Palatul Parlamentului, "accentul a fost pe ideea responsabilităţii PSD, care nu vrea să arunce ţara în criză".

În context, a apreciat Alfred Bulai, "ameninţarea" lui Liviu Dragnea este făcută în logica de a-l pune pe preşedinte în situaţia de a nu putea refuza o a doua propunere.

Citește și: `Clanul Bușoi` a luat în stăpânire Banatul (presa)

"Aş citi ameninţarea lui Dragnea - inclusiv intervenţia pentru prima dată a lui Tăriceanu, spunând ce a discutat cu Iohannis - pe logica de a-l pune pe Klaus Iohannis într-o situaţie în care nu are cum să poată să refuze propunerea pe care o va face PSD", a arătat Bulai.

El a susţinut că decizia finală va depinde şi de "presiunile" din PSD. "Va depinde foarte mult şi de presiunile din partid, într-o parte sau alta, presiunile din partidul domnului Dragnea, pentru că acolo sunt actorii principali", a spus sociologul.

Citește și: Informații explozive ale jurnaliștilor pun într-o nouă lumină dispariția lui Sebastian Ghiță. Șeful Direcției Operațiuni Speciale, instituția care îl monitoriza pe inculpatul fugar, surprins la o petrecere cu un protejat al lui Ponta

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat marţi că, în următoarele două zile, PSD şi ALDE vor lua o decizie cu privire la ce vor face în legătură cu refuzul şefului statului de a desemna premierul propus de cele două formaţiuni - Sevil Shhaideh -, iar, dacă vor ajunge la concluzia că este bine pentru ţară suspendarea din funcţie a lui Klaus Iohannis, nu o să aibă nicio ezitare.

Şeful statului a anunţat marţi că nu acceptă propunerea PSD - ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru şi a cerut acestei coaliţii să facă o nouă nominalizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.