Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un șofer de camion a furat bere de peste 300 mii euro. A fost prins cu ajutorul unui detectiv

bere

O fabrică de bere din Belgia a fost păgubită în urma unui plan ingenios pus la cale de un șofer și de un complice al acestuia prin care au furat zeci de mii de litri de bere direct din butoaie, apoi au încercat să dea vina pe un camionagiu român.

Șoferul incriminat a făcut un ocol între fabrica AB InBev din Leuven și adresa de livrare cu un camion plin cu bere. Acolo, cei doi au golit butoaiele și au înlocuit berea cu apă. AB InBev a descoperit furtul cu ajutorul unui detectiv particular.

În timpul unei petreceri de Anul Nou din Anvers, de la robinet a ieșit brusc apă în loc de bere. La începutul anului, în 2018, aceleași rapoarte au apărut în Belgia, Țările de Jos și chiar în Statele Unite, potrivit presei din Belgia.

Compania a deschis rapid o anchetă internă. „Butoaiele erau pline cu apă, dar nu s-a găsit nicio defecțiune în procesul de producție”, a spus AB InBev, în calitate de parte civilă în proces. „Si ghici ce? Apa din butoaie are o compoziție diferită de cea din fabrica noastră.”

Producătorul de băuturi a angajat un detectiv privat, care a condus la primul inculpat, șoferul

Deși a plecat cu alte semiremorci care nu erau legate de numele său, toate călătoriile au putut fi urmărite. Datele GPS au arătat că s-a oprit pentru scurt timp în Zaventem sau Grimbergen în timpul câtorva călătorii. Acest lucru s-a întâmplat de cel puțin cinci ori între septembrie și octombrie 2018.

Livrările au fost aranjate de cel de-al doilea inculpat, dealer de băuturi.

Polițiștii l-au putut lega de adresele din Zaventem și Grimbergen. Acolo, polițiștii au găsit, printre altele, o imprimantă de etichete, capete pentru umplerea butoaielor și o cotație pentru o mașină de spălat semiautomată.

În istoricul căutărilor lui Jirar M., poliția a găsit rezultate de căutare legate de golirea și umplerea butoaielor. În total, bărbații au folosit trucul de schimb pentru 420 de butoaie, bune pentru aproximativ 21.000 de litri de bere furată.

Inculpații au contestat toate faptele în instanță. De exemplu, șoferul ar fi fost nevoit să predea camioneta unui român.

„Nebun, pentru că camionul nu a stat niciodată pe loc în drum spre depozit”, a spus partea civilă. „Schimbarea șoferului ar fi trebuit deja să aibă loc cu o manevră reală a lui James Bond.”

Contestația inculpaților l-a lăsat rece pe judecător.

„Singurul scop al acțiunilor lor a fost de a obține un avantaj ilegal și un câștig financiar”, spune acesta.

Șoferul Mehmet A. a fost condamnat la un an de închisoare, însoțitorul său la paisprezece luni.

AB InBev a cerut despăgubiri considerabile și a primit mai mult de jumătate din aceasta. Pârâții trebuie să plătească societății 367.007,13 euro, potrivit B1 Tv.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.