Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un șofer din Alba Iulia a scăpat de o amendă, după ce polițistul a uitat să treacă suma în procesul-verbal

pressalert.ro
politie rutiera

Un șofer din Alba Iulia, amendat de polițiștii rutieri în urma unor abateri, a obținut în instanță anularea sancțiunii după ce agentul a uitat să treacă suma în procesul-verbal, potrivit Mediafax.

În plângerea înregistrată la Judecătoria Alba Iulia, bărbatul a arătat că a fost oprit de un echipaj de poliție care i-a cerut actele pentru control și i-a spus că nu-i funcționează un stop pe partea dreaptă a mașinii, fiind-i întocmit un proces verbal cu cele constatate.

Bărbatul a mai arătat în plângere că i s-a scris o amendă pentru că nu ar fi purtat centura de siguranță, polițistul spunându-i că dacă îl amendează pentru defecțiuni la sistemul de lumini, trebuie să îi rețină și certificatul de înmatriculare.

Șoferul l-a rugat pe polițist să îi scrie doar un avertisment, însă acesta a refuzat, spunându-i să fie mulțumit că nu îi reține certificatul de înmatriculare, motiv pentru care albaiulianul a semnat procesul verbal, deși era convins că este întocmit ilegal și abuziv.

Citește și: O învățătoare care îi numea pe copii 'gunoi' și 'tâmpit' a fost condamnată la 8 luni de închisoare cu suspendare

În momentul în care a mers la biroul de Impozite si Taxe pentru a plăti jumătate din minimul amenzii, bărbatul a constatat că în procesul-verbal nu era trecută suma ce trebuia plătită, iar în consecință, el a contestat în instanță amenda, cerând anularea procesului-verbal de contravenție.

În soluția dată Judecătoria Alba Iulia a apreciat că „omisiunea agentului constatator de a menționa în actul constatator posibilitatea persoanei sancționate contravențional de a achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege în termen de 15 zile reprezintă o nulitate relativă a procesului verbal de contravenție”, iar magistrații au decis că procesul-verbal nu este întocmit legal și au dispus anularea lui.

Sentința instanței din Alba Iulia nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, în termen de 30 de zile de la comunicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.