Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un șofer rupt de beat a încercat să mituiască un polițist de la Poliția Rutieră

Inquam Photos / George Calin
politia rutiera verificari interdictii circulatie

Un bărbat de 54 de ani, inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, a fost trimis în judecată de Tribunalul Giurgiu, fiind cercetat în stare de arest preventiv, relatează Agerpres.

Citește și: Clujul, sat fără câini! Focuri de armă trase de polițiști după un șofer rupt de beat

"Ca urmare a activităţilor de urmărire penală efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui bărbat, în vârstă de 54 de ani, inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Dosarul penal a fost constituit ca urmare a denunţului formulat la Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu de către un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu. În fapt, în cursul lunii septembrie 2019, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, agentul de poliţie a oprit pentru control o basculantă, aflată în proprietatea inculpatului, condusă pe drumurile publice de către o altă persoană, iar din verificările efectuate a rezultat faptul că vehiculul nu este înmatriculat şi că cel aflat la volan nu deţine permis de conducere", se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, de Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu.

Potrivit sursei citate, în urma testării cu aparatul drager, poliţiştii au constatat faptul că persoana prinsă conducând fără permis se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, după recoltarea probelor biologice de sânge rezultând o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 miligrame la litru alcool pur în sânge.

În aceste împrejurări, atât în ziua constatării infracţiunilor, cât şi ulterior, deşi a fost respins, inculpatul i-a promis agentului de poliţie o sumă de bani, pentru soluţionarea favorabilă a dosarului penal pe care acesta îl instrumenta, având ca obiect infracţiunile de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Pe 17 iunie 2020, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea procurorului competent, l-au prins în flagrant pe inculpat după ce i-a dat agentului de poliţie, cu titlu de mită, prima tranşă, în cuantum de 5.000 de lei, din suma de 10.000 de lei, promisă anterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.