Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un soldat german a fost pus în libertate, după ce a fost arestat pentru o înregistrare video

Ruptly
politie germania

Un soldat german a fost pus în libertate, vineri, după ce a fost arestat pentru o înregistrare video ameninţătoare la adresa statului, relatează dpa.

Procuratura publică din Traunstein (Bavaria) nu crede că există motive pentru arestarea sa, nefiind considerat un pericol acut, dar rămâne sub anchetă, a afirmat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Soldatul a fost arestat joi seara în centrul Munchenului, după ce a postat pe internet o înregistrare video cu ameninţări la adresa statului german. Potrivit poliţiei, nu este clar dacă a acţionat singur, potrivit Agerpres.ro.

Bărbatul a cerut, între altele, în înregistrarea video revocarea măsurilor anticoronavirus, inclusiv a recent introdusei vaccinări obligatorii împotriva COVID-19 în Bundeswehr (armata germană).

"Acesta este un avertisment" - spune bărbatul, adăugând că cere ca "până mâine" (joi) să fie publicată o declaraţie în acest sens.

"Bundeswehr-ul are nevoie de oameni care să susţină ferm legea fundamentală a ţării. Cei care nu sunt de acord cu asta nu-şi au locul în Bundeswehr!" - a transmis pe Twitter ministrul apărării, Christine Lambrecht.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.