Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un soldat voluntar din Taiwan a murit luptând pentru Ucraina

taiwannews.com
Tseng Sheng-kuang

Un soldat voluntar din Taiwan a murit în urma rănilor suferite în timp ce lupta pentru armata ucraineană, la vârsta de 25 de ani. S-a confirmat că este primul soldat taiwanez care a murit în luptă în Ucraina.

Tseng Sheng-kuang, care a servit într-un batalion de voluntari ucraineni, a fost rănit și a murit din cauza pierderii de sânge când unitatea sa a fost atacată în timpul unei bătălii cu armata rusă în regiunea Luhansk, a relatat CNA. Familia lui Tseng a confirmat, de asemenea, că acesta a fost primul soldat taiwanez ucis în războiul ruso-ucrainean, informează taiwannews.com.

Când a început invazia rusă în Ucraina, în urmă cu mai bine de opt luni, voluntari din diferite țări s-au alăturat rândurilor armatei ucrainene. Tseng, un voluntar din comuna Ji'an din județul Hualien, a plecat în Ucraina în iunie, iar vestea morții sale a fost publicată vineri (4 noiembrie).

Un alt tânăr taiwanez care a mers în Ucraina pentru a sprijini efortul de război al acesteia împotriva Rusiei a declarat agenției de știri că aproximativ 10 taiwanezi au răspuns la apelul președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskyy pentru voluntari internaționali care să ajute la lupta împotriva Rusiei. Voluntarii taiwanezi au fost repartizați în unități ale marinei și garnizoanelor, potrivit sursei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.