Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sondaj arată că ungurii se tem 'ca dracul de tămâie' de Zelenski și Putin: Riscul unui război nuclear e real!

geopoliticalmonitor.com
razboi ucraina

O majoritate de 54% a ungurilor consideră că există "un pericol real" ca războiul Rusia-Ucraina să escaladeze într-un al treilea război mondial, iar 55% sunt de părere că una dintre părţile în conflict ar putea desfăşura arme nucleare, arată rezultatele unui sondaj realizat de institutul Nezopont, citate luni de agenţia MTI.

Acum în schimb, doar 42% dintre respondenţi au apreciat că nu există o ameninţare realistă a unui nou conflict mondial şi în opinia altor 41% nu este realistă nici ameninţarea desfăşurării de arme nucleare. În acelaşi timp, dintre cei care se tem de un război mondial, 81% se tem şi că vor fi desfăşurate arme nucleare şi doar 16% cred că un nou război mondial nu ar implica astfel de arme.

Dintre cei care nu se tem de un conflict global, 77% nu se tem nici de distrugerile ce ar putea fi provocate de arme nucleare, în timp ce 21% consideră că folosirea de arme nucleare într-un conflict local ar fi posibilă chiar în absenţa riscului unui război mondial, a mai indicat sondajul. Acesta a fost realizat telefonic pe un eşantion de 1000 de adulţi în perioada 17-19 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.