Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un sondaj arată care este cea mai SOLICITANTĂ activitate casnică pentru femei - Ce au răspuns cei întrebaţi

exquis.ro
mancare

Cea mai solicitantă activitate casnică pentru femeile care au serviciu şi sunt într-un cuplu este pregătirea şi servirea mesei, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs, dat vineri publicităţii, potrivit Agerpres.

Astfel, peste 80% dintre femeile angajate care au participat la sondaj au precizat că prepararea şi servirea mesei sunt cele mai solicitante activităţi zilnice pe care trebuie să le îndeplinească în casă. A doua în topul celor mai solicitante activităţi casnice pentru femeile angajate este curăţenia, au răspuns 77% din respondente.

Cumpărăturile pentru casă sunt considerate solicitante de 33% din femeile angajate care au participat la sondaj, urmate de spălatul vaselor (30%) şi spălatul rufelor şi călcatul (28%).

Îngrijirea copiilor este o activitate mai puţin solicitantă în opinia celor mai multe femei, iar activităţi precum temele copiilor şi activităţile extraşcolare sunt considerate a fi activităţi solicitante doar de 15% dintre respondente, potrivit BestJobs.

Doar 35% din femei au afirmat că partenerul de viaţă participă la fel de mult timp precum ele la activităţile casnice, sub 5% au declarat că partenerul este cel care preia cea mai mare parte a sarcinilor, iar aproape 40% din respondente au susţinut că partenerul suportă o parte mai mică decât ele din aceste responsabilităţi.

Citeşte şi: VIDEO - Sorina Pintea, fără cătușe și cu escorta la distanță după un scandal monstru. Fostul ministru află dacă rămâne în arest

Un procentaj de 15 dintre femei au declarat că doar ele se ocupă de aceste activităţi. Spre exemplu, în situaţia în care copilul este bolnav sau este în vacanţă, cel mai adesea mamele sunt cele nevoite să îşi ia concediu pentru a sta acasă cu copilul. Trei din zece respondente au afirmat că rar se întâmplă ca partenerul să lipsească de la serviciu pentru a sta acasă cu copilul bolnav, iar aproape un sfert din femeile chestionate afirmă că acest lucru nu se întâmplă niciodată.

Peste 60% din respondente au precizat că petrec zilnic între două şi şase ore cu sarcini legate de întreţinerea casei şi a familiei, în plus faţă de cele 8 ore pe care le petrec la serviciu. Pentru a face faţă tuturor responsabilităţilor casnice, 80% din femei au declarat că obişnuiesc să-şi sacrifice timpul de odihnă şi să se culce târziu în noapte.

Totodată, şapte din zece femei angajate obişnuiesc să ia mesele în fugă sau chiar să rateze anumite mese.

93% dintre femei îşi sacrifică pasiunile personale pentru a avea suficient timp dedicat familiei. Astfel, 51% dintre femei estimează că le rămâne cel mult o oră pe zi pentru a se relaxa, în timp ce 11% dintre femei spun că nu mai au deloc timp liber doar pentru ele.

Sondajul BestJobs a fost efectuat în perioada 10 februarie - 2 martie 2020, pe un eşantion de 718 femei, cu vârsta cuprinsă între 18 şi peste 55 de ani. Pe categorii de vârstă, 40% dintre respondente aveau între 36 şi 45 de ani, iar 34% dintre respondente aveau între 26 şi 35 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.