Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un spaţiu pentru activităţi educative, Brukenthal Kids, va fi inaugurat la Casa Albastră din Piaţa Mare de la Sibiu

www.sibiu100.ro
Spitalul militar sibiu

Un nou spaţiu destinat activităţilor educative, Brukenthal Kids, este inaugurat, miercuri, în Casa Albastră din Piaţa Mare de la Sibiu.

Muzeul Naţional Brukenthal alocă fonduri şi personal în mod constant pentru activităţile educative ce au loc în cadrul muzeului, dar are încheiate şi diferite parteneriate cu instituţii şcolare sau diverse ONG-uri, conform news.ro.

În anul 2010, Muzeul Naţional Brukenthal a fost singura instituţie culturală din România care a primit premiul Uniunii Europene a Premiilor pentru Patrimoniu Cultural - Europa Nostra. Muzeul a participat atunci cu programul de Pedagogie Muzeală Descoperind Muzeul, lansat în septembrie 2008 şi coordonat de dr. Dana Hrib, pe atunci şeful secţiei Educaţie, Marketing şi Comunicare.

"În anul 2021 am discutat cu doamna Andreea Miron, iar Muzeul Naţional Brukenthal a încheiat un acord de colaborare cu Fundaţia KeepGiving şi Compania KeepCalling punându-se bazele amenajării unui spaţiu destinat exclusiv activităţilor educative. Este un spaţiu necesar pentru activitatea de padagogie muzeală. Suntem bucuroşi că, iată, de azi înainte avem un spaţiu primitor pentru copii la Muzeul Naţional Brukenthal”, a declarat Alexandru Constantin Chituţă, coordonatorul proiectului.

Silvana Tatu, managing director la KeepCalling a spus: "KeepCalling se implică cu drag şi pasiune în domeniul educaţiei. De aceea, ne bucurăm că prin intermediul fundaţiei KeepGiving am putut susţine această iniţiativă dedicată copiilor sibieni de aici, dar şi din întreaga ţară. Suntem mândri că unul din muzeele cu tradiţie din Sibiu a ales să creeze acest spaţiu dedicat copiilor şi adolescenţilor. Credem cu tărie că muzeul nu trebuie să fie doar un spaţiu pentru adulţi. Datorită acestei iniţiative, şi datorită tuturor atelierelor viitoare care se vor organiza aici, Muzeul Naţional Brukenthal va reuşi să aducă arta şi cultura mai aproape de părinţi, copii, şcoli şi profesori".

Spaţiul Brukenthal Kids va putea găzdui ateliere creative, lectură, proiecţii de film şi documentare şi alte activităţi.

De Ziua Internaţională a Muzeelor, miercuri, Muzeul de Istorie - Casa Altemberger din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal va fi deschis în mod gratuit pentu vizitatori în intervalul 9.00-17.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.