Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un stadion din Guineea-Bissau va purta numele lui Pele

construirii noului
stadion farul proiect
Într-un comunicat al preşedinţiei, decizia a fost luată joi la o reuniune ordinară a Consiliului de Miniştri prezidat de şeful statului, Umaro Sissoco Embaalo, în care s-a păstrat un minut de tăcere în memoria lui Pele.

''Ca expresie a recunoaşterii publice a statutului de rege al fotbalului mondial, care i se acordă, Consiliul de Miniştri a decis să numească Stadionul Regional din Bafata în 'Stadionul Pele''', se arată în nota oficială.

Guvernul din Guineea-Bissau a adoptat măsura ca răspuns la sugestia preşedintelui FIFA, elveţianul Gianni Infantino, care lunea trecută a propus în Brazilia ca toate federaţiile membre ale forului mondial al fotbalului să dea numele Pele unui stadion din ţările lor.

Miercuri, Capul Verde, o altă naţiune africană, a devenit prima ţară care a schimbat denumirea Stadionului Naţional din capitala Praia în ''Stadionul Pele''.

Fostul mare fotbalist brazilian Pele a încetat din viaţă joia trecută la vârsta de 82 de ani. Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo a precizat că decesul a survenit în urma ''cedării mai multor organe vitale''.

Singurul fotbalist cu trei titluri de campion mondial în palmares (1958, 1962, 1970), Pele era internat încă din 29 noiembrie pentru o reevaluare a tratamentului de chimioterapie contra unui cancer de colon diagnosticat în 2021 şi pentru tratarea unei infecţii respiratorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.