Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un student nigerian a fost bătut la ordinul și sub supravegherea primei doamne

nigeria harta

Prima doamnă din Nigeria a ordonat și a supravegheat violențele asupra unui student nigerian, susține avocatul victimei, potrivit CNN.

Prima doamnă a Nigeriei a ordonat agenților de securitate să rețină un student și a supravegheat bătaia acestuia la vila prezidențială, a susținut avocatul acestuia, potrivit Mediafax.

Aminu Mohammed Adamu, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut de poliție în capitala Abuja din cauza unui mesaj pe care l-a postat pe 8 iunie și care conținea ceea ce procurorii au considerat a fi remarci defăimătoare despre Aisha Buhari, soția președintelui, a declarat avocatul său Agu Chijioke Kingsley pentru CNN.

Potrivit lui Kingsley, Adamu, student în ultimul an la o universitate din nordul Nigeriei, a fost urmărit de „agenți de securitate în civil" și reținut pe 18 noiembrie.

„Clientul meu a spus că a fost arestat la școală și dus la vila prezidențială, unde s-a întâlnit cu prima doamnă, care le-a spus agenților de securitate să îl bată... și a fost bătut înainte de a fi reținut la o secție de poliție din Abuja", a declarat Kingsley pentru CNN.

Purtătorii de cuvânt ai poliției naționale din Nigeria și ai Departamentului de Servicii de Stat au spus pentru CNN că nu aveau cunoștință de reținerea lui Adamu. Ulterior, Adamu a fost dus în fața unui tribunal din Abuja.

„A fost acuzat de defăimare penală, a pledat nevinovat", potrivit avocatului său, care a adăugat că era în curs de a solicita eliberarea pe cauțiune a lui Adamu la câteva zile după ce a fost pus sub acuzare, când acuzația a fost retrasă de prima doamnă.

Detenția lui Adamu a fost condamnată pe scară largă de către nigerieni și grupurile pentru drepturile omului, care au cerut eliberarea acestuia folosind hashtag-ul #FreeAminu pe rețelele de socializare.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.