Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un suporter al echipei Tottenham, suspendat trei ani pentru atitudine ofensatoare faţă de tragedia de pe Hillsborough

Nemzeti Sport / Karoly Por
fotbal stadion

Un suporter al echipei engleze Tottenham Hotspur a fost suspendat, marţi, timp de trei ani de la a urmări pe viu orice meci de fotbal, după ce a a făcut gesturi ofensatoare, la un meci jucat în aprilie, în Premier League, faţă de tragedia petrecută pe stadionul Hillsborough, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Kieron Darlow, 25 de ani, a făcut gesturile în cauză la meciul Liverpool - Tottenham, disputat pe Anfield, în data de 30 aprilie, a anunţat procuratura regală (CPS), după ce a fost reclamat la poliţie, identificat şi arestat.

''Darlow a recunoscut că a făcut gestul respectiv faţă de suporterii lui Liverpool şi că a fost o referinţă la dezastrul de pe Hillsborough'', a spus procurorul Andrew Page.

''El a admis că a făcut acest lucru pentru a sugera că fanii fără bilete au forţat rândurile şi asta a dus la tragedie, fiind parţial vinovaţi de busculada soldată cu atât de multe morţi. A acceptat în faţa curţii că a fost intenţia sa ca suporterii lui Liverpool să vadă gestul care să le producă nemulţumire, supărare, suferinţă... Acest fel de comportament nu este doar inacceptabil moral, ci este criminal'', a arătat procurorul.

Darlow a fost condamnat de Centrul Comunitar de Justiţie din Liverpool Nord, cu interdicţia de a asista la meciuri de fotbal şi a se afla în vecinătatea stadioanelor pentru o perioadă de doi ani.

În 1989, în semifinalele Cupei Angliei, nu mai puţin de 97 de suporteri ai echipei Liverpool şi-au pierdut viaţa într-o busculadă pe stadionul Hillsborough din Sheffield, la meciul cu Nottingham Forest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.