Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tablou de Pablo Picasso, estimat la 1,5 milioane de euro, va fi vândut la licitaţie pentru prima dată la Paris

eadersreunited.com
Pablo Picasso

Tabloul "Enfant", pictat de Pablo Picasso în 1947, a fost estimat la 1,5 milioane de euro şi va fi scos pentru prima oară la licitaţie, luni, la Hôtel Drouot din Paris, potrivit NEWS.RO.

Portretul provine dintr-o colecţie veche a fiicei lui Picasso, Maia. Pânza maestrului cubist intitulată "Enfant", datată pe spate 30 aprilie 1947, va stârni curiozitatea unui număr însemnat de colecţionari, potrivit Drouot.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Negocieri EŞUATE la Guvern: Medicii nu renunţă la proteste

Pe piaţa de artă, se aşteaptă ca acest tablou să atingă un preţ record. De altfel, "Les Femmes d’Alger" din 1955 a fost adjudecată la New York în 2015 pentru 160 de milioane de dolari (152 de milioane de euro), fiind cea mai scumpă lucrare de artă vândută la licitaţie până atunci.

"Este o onoare şi un privilegiu", a declarat comisarul sesiunii.

Pânza a putut fi admirată în timpul unei expoziţii Picasso la Dusseldorf şi la Staatsgalerie din Stuttgart.

Lucrarea este nesemnată dar autentificată. Ea a făcut parte din colecţia Maya Widmaier Picasso, fiica celebrului artist. "Enfant se înscrie în linia cubistă a maestrului. Cele câteva trăsături negre pe fond gri reprezintă o fată şi lasă să se întrevadă stilul pe care artistul l-a avut în jurul anului 1946", a adăugat comisarul.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, gest NEAŞTEPTAT. Pe cine invită Administraţia Prezidenţială la parada de 1 Decembrie - VIDEO

Pablo Picasso (1881-1973) a fost una dintre cele mai puternice personalităţi culturale ale lumii, un geniu al secolului al XX-lea, pictor, sculptor, gravor, ceramist. A studiat artele frumoase la Academia din San Fernando, una dintre cele mai cunoscute şcoli de artă spaniole. Tabloul ”Domnişoarele din Avignon” marchează începutul perioadei cubiste.

A pictat ”Femei alergând pe plajă”, în 1922, şi ”Naiul”, în 1923 - considerat unul dintre cele mai importante tablouri din perioada clasicistă. Celebrul ”Guernica” (1937) a fost prezentat la Expoziţia Mondială din Paris. Picasso a lucrat enorm, a devenit popular şi a strâns o avere considerabilă. A murit la Mougins şi a fost înmormântat pe proprietatea sa, Chateau Vauvenargues.

Citeşte şi: Ministrul Energiei pune PUNCT scandalului declanşat de Transgaz: 'Stocurile de combustibili, mai mari decât necesarul estimat' - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.