Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un taiwanez a primit o amendă de 35.000 dolari după ce a sfidat carantina de 7 ori în trei zile

Pinterest
dolari dolarul

Un taiwanez care a sfidat carantina de 7 ori în trei zile a primit o amendă de 35.000 dolari. Este cea mai mare dată în Taiwan până acum. În decembrie anul trecut, un muncitor din Filipine aflat în carantină în Taiwan a fost amendat pentru că a ieșit 8 secunde din cameră.

Conform CNN, bărbatul locuiește în Taichung, în centrul Taiwanului, și era în carantină după ce a revenit dintr-o călătorie de afaceri în China, potrivit mediafax.ro.

Vezi și: Virusolog german: 'Sunt neliniştit de ce ar putea urma în primăvară şi vară'

Potrivit TTV News, bărbatul și-a părăsit locuința de șapte ori în doar trei zile pentru a merge la cumpărături, pentru a-și repara mașina și multe altele. A fost descoperit după ce, se pare, s-a certat cu un vecin și acesta l-a reclamat.

Autoritățile din Taichung au confirmat că bărbatul s-a întors din China pe 21 ianuarie și trebuia să stea în carantină 14 zile.

Primarul din Taichung, Lu Shiow-yen, a spus că infracțiunea este gravă și bărbatul „trebuie să primească o pedeapsă severă”.

În plus față de amenda de 35.000 de dolari - cea mai mare dată în Taiwan - bărbatul va trebui să plătească 107 dolari pe zi pentru costul carantinei.

Taiwan este una din zonele cu cel mai mare succes în lume în ce privește stăpânirea coronavirusului. Și-a închis frontiera din timp, a implementat teste în masă și urmărirea contactelor și a aplicat strict carantinele.

În decembrie 2020, un muncitor migrant din Filipine a fost amendat cu 3.500 de dolari pentru încălcarea carantinei, timp de opt secunde. Bărbatul, care se afla în carantină într-un hotel, a ieșit scurt pe hol și a fost prins.

Insula de 23 de milioane de oameni a înregistrat doar 889 de cazuri de coronavirus și șapte decese, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.