Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tânăr de doar 21 de ani a devenit EROU, după carnagiul din Indonezia: curajul său a salvat sute de vieți

Un controlor aerian, Anthonius Gunawan Agun, care a murit dând dovadă de curaj vineri, în timpul cutremurului urmat de un tsunami, rămânând în post, în turnul de control, pentru a asigura decolarea în securitate a unui ultim avion de linie, a devenit erou naţional în Indonezia, relatează AFP.

Citește și: EXCLUSIV - Lista nominală a semnatarilor scrisorii împotriva lui Liviu Dragnea: surprize URIAȘE în rândul 'puciștilor'/SURSE

Tânărul indonezian, în vârstă de 21 de ani, se afla pe Aeroportul Mutiara SIS Al-Jufrie din Palu, în vestul Insulei Sulawesi, vineri, când au avut loc primele unde seismice.

Potrivit unor reprezentanţi ai aeroportului, el a refuzat să-şi părăsească postul până când nu avea să decoleze un avion aparţinând companiei Batik Air. Colegii săi, care nu supervizau acest avion, plecaseră deja.

”Când a avut loc cutremurul, el era pe cale să dea autorizaţia de decolare unui zbor Batik Air şi a aşteptat ca avionul să fie în aer pentru a părăsi turnul de control al traficului aerian”, a declarat un purtător de cuvânt al AirNav Indonesia, organizaţia însărcinată cu supervizarea controlului aerian.

După decolarea zborului 6231, seosmul a devenit mai puternic, atingând magnitudinea de 7,5. În timp ce edificiul era pe cale să se surpe, Anthonius Gunawan Agun a sărit de la etajul patru. El şi-a ript ambele picioare în urma căderii, care i-a provocat totodată numeroase leziuni interne.

El a fost condus rapid la un spital din apropiere pentru a primi primele îngrijiri, dar a decedat înainte să sosească elicopterul cu care urma să fie transportat către un spital mai bine echipat.

Într-un comunicat, AirNav a anunţat că Anthonius Gunawan Agun va fi ridicat în grad cu două niveluri, postum, o recunoaştere a devotamentului său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.