Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tânăr egiptean ce era pregătit să comită atacuri teroriste în numele Statului Islamic a fost arestat în Italia

houstonchronicle.com
extradare catuse

Poliţia italiană a anunţat miercuri că a arestat un egiptean în vârstă de 22 de ani care se prezenta drept un ”lup solitar” pregătit să acţioneze în numele organizaţiei Statul Islamic (SI), relatează AFP, informează News.ro.

Ancheta, efectuată sub egida direcţiei atmimafia şi luptei împotriva terorismului, a început după ce un serviciu de informaţii a semnalat un număr italian într-un grup pe WhatsApp al unor militanţi islamişti.

Poliţiştii l-au găsit rapid şi l-au plasat sub supraveghere pe proprietarul numărului, un tânăr egiptean aflat într-o situaţie nereglementată, care-şi petrecea timpul între regiunea Milano şi regiunea Teramo, pe coasta adriatică.

În conversaţii înregistrate de anchetatori, tânărul a declarat că este un ”lup solitar”, pregătit ”să lupte” şi să ”facă război”, sugerând că a urmat un antrenament militar.

Tânărul egiptean a fost inculpat cu privire la asociere de răufăctori în scopuri teroriste la nivel internaţional şi apologia terorismului.

O hotărâre de expulzare a fost emisă pe numele tânărului şi a doi prieteni ai acestuia, în vârstă de 21 şi 23 de ani, de asemenea egipteni şi ”interesaţi” de propaganda SI, a precizat poliţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.