Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un test pozitiv la COVID-19 salvează pentru moment viața unui condamnat la moarte din Singapore

test covid-19 coronavirus testare

Un tribunal din Singapore a decis marţi să amâne execuţia unui bărbat cu incapacitate mentală, dar care era condamnat pentru trafic de droguri, după ce acesta a fost depistat pozitiv la un test de coronavirus, relatează AFP şi dpa.

"Suntem nevoiţi să decidem o amânare a execuţiei", a declarat judecătorul Andrew Phang Boon Leong de la curtea de apel, fără a preciza durata amânării.

Execuţia urma să aibă loc miercuri prin spânzurare.

Nagaenthran K. Dharmalingam, în vârstă de 33 de ani, a fost arestat în 2009 pentru transportul a 43 de grame de heroină - echivalentul a trei linguri - şi condamnat la moarte anul următor. Luni, Curtea supremă din Singapore a acceptat să suspende execuţia în aşteptarea rezultatului apelului introdus de avocaţii bărbatului, care au afirmat că spânzurarea sa ar încălca Constituţia. Examinarea apelului era programată pentru marţi, în ajunul execuţiei, dar şedinţa a fost anulată după anunţul infectării condamnatului.

Susţinătorii condamnatului, care este malaezian, subliniază că acesta are un IQ de 69, nivel ce corespunde unui handicap mintal, şi era dependent de alcool în momentul faptelor.

Mai multe ONG-uri, între care Amnesty International şi Human Rights Watch, au calificat condamnarea la moarte a bărbatului ca fiind o decizie "crudă" şi "nedemnă", iar Uniunea Europeană a îndemnat autorităţile din Singapore să comute sentinţa în închisoare. Premierul malaezian Ismail Sabri Yaakob i-a scris la rândul său omologului său singaporez pentru a-i cere amânarea execuţiei din motive umanitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.