Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un TIR-ist turc a vrut să introducă în România marfă contrafăcută de 4 milioane de lei: Haine, prosoape și covorașe de baie depistate de vameși

Autoritatea Vamală Română
Vama Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu, împreună cu inspectori vamali din cadrul DRV Bucureşti, au descoperit, în urma unui control făcut la un TIR, aproximativ 57.000 de bunuri, mai exact articole vestimentare, prosoape şi covoraşe de baie, toate purtând însemnele unor branduri de lux şi care prezentau suspiciuni de contrafacere. Marfa, în valoare de 4 milioane de lei, provenea din Turcia şi urma să ajungă în Polonia.

”În data de 01.03.2024, în jurul orei 02:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un automarfar condus de un cetăţean turc, în vârstă de 50 ani. Conform documentelor de însoţire a mărfii, mijlocul de transport era încărcat cu textile şi circula pe ruta Turcia-România-Polonia”, precizează Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă, duminică, conform news.ro.

Potrivit sursei citate, în urma controlului fizic făcut asupra mijlocului de transport, s-a descoperit că în zona dintre capul tractor şi remorcă şnurul asigurător este tăiat şi relipit.

”În continuarea cercetărilor, în interiorul remorcii, poliţiştii de frontieră împreună cu inspectori vamali din cadrul DRV Bucureşti au descoperit, printre bunurile transportate legal, aproximativ 57.000 bunuri constând în articole vestimentare, prosoape şi covoraşe de baie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute”, transmite sursa citată.

Mărfurile, în valoare de peste 4.000.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Şoferul turc este cercetat pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.