Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un traficant de fildeş, condamnat la închisoare pe viaţă

Agerpres.ro
fildes

Un traficant care se afla în posesia a 10 kilograme de fildeş în momentul arestării sale a fost condamnat de un tribunal din Uganda la închisoare pe viaţă, cea mai grea pedeapsă pronunţată vreodată într-un astfel de caz, a anunţat Agenţia naţională de conservare a naturii, relatează sâmbătă AFP, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat publicat vineri, directorul executiv al Autorităţii ugandeze pentru fauna sălbatică (UWA), Sam Mwandha, a salutat hotărârea curţii drept o "decizie istorică în lupta împotriva comerţului ilegal cu animale sălbatice".

Acuzatul, Pascal Ochimba, a fost arestat pe 18 ianuarie în capitala Kampala în posesia a două bucăţi de fildeş de elefant, cu o greutate de 9,55 kg.

Judecătoarea Tribunalului pentru Servicii Publice şi Faună, Gladys Kamasanyu, a declarat că bărbatul era un "recidivist, fiind inculpat în 2017 pentru două capete de acuzare de deţinere ilegală de specii protejate şi condamnat de aceeaşi instanţă", a precizat UWA.

El a executat atunci 18 luni de închisoare pentru deţinerea ilegală a patru bucăţi de fildeş şi o piele uscată de okapi.

Ţară fără ieşire la mare din Africa de Est, Uganda este renumită ca punct de tranzit pentru traficul cu specii de animale pe cale de dispariţie, între care coarne de rinocer, solzi de pangolin şi colţi de elefant.

Populaţia de elefanţi din Africa a fost decimată în ultimele decenii de braconaj, care alimentează comerţul cu fildeş în principal către Asia, unde colţii de elefant sunt folosiţi în medicina tradiţională şi ca ornament.

Comerţul ilegal cu fildeş este considerat a treia cea mai profitabilă formă de trafic după droguri şi arme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.