Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un traficant italian, șocat de condițiile de detenție din România: Ne fură mâncarea, hainele. Există o piață neagră pentru haine

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Un sicilian de 26 de ani, Filippo Mosca, povestește despre experiența traumatizantă a detenției sale în închisoarea Poarta Albă din România: mizerie, excremente, țânțari și muște, atacuri de panică, fără medicamente: „Ne fură mâncarea, hainele. Există o piață neagră pentru haine”, notează Mediafax.

Filippo Mosca a povestit despre detenția sa în închisoarea Poarta Alba, unde a fost închis timp de 9 luni în urma unei condamnări în primă instanță pentru trafic internațional de droguri.

Povestea sicilianul în vârstă de 26 de ani lui a început în aprilie 2023, când a decis împreună cu câțiva prieteni să meargă la un festival din Constanța. Trebuia să fie o vacanță lipsită de griji, dar s-a transformat într-un coșmar, după ce tinerii au fost prinși cu droguri, relatează La Repubblica.

"Am fost duși într-o celulă din secția 5, care nu fusese folosită de mult timp. Era un covor de excremente. Chiar și saltelele, toate consumate, erau pline. Erau țânțari și muște peste tot. Lângă toaletă era o găleată imensă plină de gunoaie. O situație inumană”, i-a povestit Filippo mamei sale, Ornella Matraxia.

"Ne fură mâncarea, hainele. Există o piață neagră pentru haine. Mulți dintre cei de aici sunt săraci, analfabeți”.

El nu are acces nici măcar la medicamente: "Numai cele trecute prin infirmerie sunt permise. Am încercat să merg la spital, dar nu s-a rezolvat nimic. Mi-au luat pur și simplu accesul chiar și la banii pe care mi-i trimisese familia”, a continuat el.

În ultimele luni, tânărul a primit o pedeapsă de opt ani și șase luni pentru trafic internațional de droguri.

Între timp, cazul lui a ajuns la Bruxelles. Eurodeputatul Pietro Bartolo va prezenta în curând o adresă oficială Comisiei, intenționând să ceară socoteală pentru condițiile de detenție ale italianului în închisoarea Poarta Alba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.