Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un transport de 40.000 de măşti medicinale din China a ajuns în Tulcea, anunţă CJ - Au fost donate de municipiul Suzhou

smartreview
masti chirurgicale protectie

Un transport de 40.000 de măşti de protecţie donate de Municipalitatea Suzhou, China, a ajuns la Tulcea, la finele săptămânii trecute, a anunţat luni, într-un comunicat de presă, Consiliul Judeţean (CJ), aceste măşti urmând să fie distribuite cu prioritate instituţiilor ai căror reprezentanţi sunt implicaţi în combaterea pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

Acest sprijin face parte din acţiunile de cooperare dintre cele două regiuni înfrăţite în anul 1995 şi survine unei acţiuni a CJ Tulcea derulată în luna februarie a acestui an prin care administraţia judeţeană a transmis populaţiei din Suzhou peste 35.000 de măşti.

"În toată această perioadă de criză am menţinut legătura cu Ambasada Chinei, care şi-a manifestat tot sprijinul în ceea ce priveşte venirea la Tulcea a doi medici biologi, care ne-ar fi de mare ajutor în ceea ce priveşte efectuarea analizelor pentru Covid 19, dar şi în ceea ce priveşte identificarea unor furnizori pentru echipamente medicale specifice, ştiute fiind greutăţile pe care le întâmpinăm în această perioadă în achiziţionarea acestor echipamente.

Pentru toate acestea nu pot decât să mulţumesc încă o dată reprezentanţilor ambasadei, în special Excelenţei Sale doamna ambasador Jiang Yu", a declarat preşedintele CJ, Horia Teodorescu, citat de sursa amintită.

Citește și: VIDEO Cum să îţi faci acasă o mască de protecţie împotriva COVID-19

Măştile de protecţie vor fi distribuite Spitalului Judeţean de Urgenţă, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta, precum şi instituţiilor direct subordonate CJ.

Potrivit unui comunicat de presă remis luni de Instituţia Prefectului - Judeţul Tulcea, 1.352 de persoane sunt izolate la domiciliu, iar 329 de persoane sunt în carantină.

De la instituirea stării de urgenţă până în prezent, poliţiştii şi jandarmii tulceni au aplicat 1.514 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.528.479 lei persoanelor care nu au respectat măsurile instituite de autorităţi.

CJ Tulcea a achiziţionat în luna februarie a acestui an, prin intermediul filialei teritoriale a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie (SNCR), 35.340 de măşti medicale de protecţie în valoare de 70.972,88 de lei. Acestea au fost trimise prin intermediul Ambasadei Chinei în România populaţiei din regiunea Suzhou, afectată de pandemia de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.