Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tren cu ajutoare umanitare pentru refugiaţii ucraineni aflaţi în România a plecat din estul Franţei

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam refugiati ucraina

Un tren cu ajutoare umanitare pentru refugiaţii ucraineni aflaţi în România a plecat miercuri de la Strasbourg (estul Franţei) către această ţară frontalieră cu Ucraina, ''o premieră'' potrivit Protecţiei Civile, care gestionează această operaţiune, transmite AFP.

Trenul marfar, format din 11 vagoane, a plecat la ora locală 14:20 (13:20 GMT) din zona industrială din estul Strasbourgului.

Acest oraş găzduieşte platforma logistică naţională a ajutorului pentru Ucraina, din cadrul Protecţiei Civile franceze. De aici au plecat deja către Polonia ''1.171 de tone de lucruri donate din întreaga Franţă''.

Compania feroviară franceză SNCF a furnizat ''gratuit'' trenul de marfă, a indicat un purtător de cuvânt al grupului, potrivit Agerpres.ro.

''După cunoştinţele noastre'', este prima dată de la începutul crizei când un tren de marfă este utilizat în Franţa pentru a transporta ajutoare refugiaţilor ucraineni, a indicat vicepreşedintele Protecţiei Civile locale, Jean-Daniel Schell.

Trenul, care urmează să sosească în câteva zile la Tulcea, va fi tractat într-o primă fază de Fret SNCF, apoi de compania germană Deutsche Bahn.

De la Tulcea, ajutoarele umanitare se vor îndrepta spre taberele cu refugiaţi ucraineni instalate în România, ţară unde, conform datelor ONU, au ajuns 543.308 de persoane care au fugit de invazia militară rusă din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.