Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal din China a respins apelul unei stagiare TV într-un caz celebru de hărțuire sexuală

hellogiggles.com
campanie online #metoo agresiune sexuala hartuire

Un tribunal din China a respins miercuri apelul unei stagiare TV într-un caz celebru de hărțuire sexuală, potrivit Reuters.

O instanță din Beijing a respins miercuri apelul unei reclamante într-un caz de hărțuire sexuală din China, în care a fost implicat un cunoscut prezentator al televiziunii de stat CCTV. Decizia ar putea da o lovitură mișcării #MeToo din China, susțin experții.

Zhou Xiaoxuan, în vârstă de 29 de ani, l-a acuzat pe unul dintre principalii prezentatori de emisiuni de divertisment de la CCTV, Zhu Jun, că a pipăit-o și a sărutat-o cu forța în 2014, când era stagiară și lucra pentru el. Acesta neagă toate acuzațiile, potrivit Mediafax.ro.

Cazul a devenit public în 2018. Acuzațiile lui Zhou au fost publicate pe rețelele de socializare și au devenit rapid virale. Ulterior, femeia l-a dat în judecată pe Zhu solicitând daune. În septembrie 2021, după două audieri cu ușile închise, Tribunalul Popular Haidian din capitala chineză a respins pretențiile lui Zhou Xiaoxuan din cauza probelor insuficiente.

Zhou a făcut apel. În urma unui nou proces cu ușile închise, Tribunalul Popular Intermediar Municipal nr. 1 din Beijing a declarat miercuri că „a respins toate apelurile lui Zhou și a menținut hotărârea inițială".

„Instanța a considerat că dovezile prezentate de apelanta Zhou nu au fost suficiente pentru a dovedi că Zhu a hărțuit-o sexual și că apelul nu a putut fi întemeiat", a anunțat instanța pe contul oficial de Weibo.

Marți, cu o zi înainte de anunțarea verdictului, Zhou a postat un videoclip pe contul său WeChat, în care a spus că speră ca oamenii să nu se descurajeze.

„Nu am niciun regret că am rezistat la toate acestea și știu că toate sentimentele dureroase și greutățile sunt prețioase și sper că sunteți ca mine, dar încă mai credeți că totul are un sens", a scris Zhou.

Mișcarea #MeToo din China a luat amploare în 2018, când o studentă de la un colegiu din Beijing și-a acuzat public profesorul de hărțuire sexuală. Mișcarea s-a răspândit în ONG-uri, mass-media și alte industrii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.