Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal din Mexic a dat undă verde extrădării lui 'El Chapo' în SUA

el chapo

Un tribunal mexican a decis că baronul drogurilor Joaquin 'El Chapo' Guzman poate fi extrădat în Statele Unite pentru a răspunde în instanţă acuzaţiilor, a anunţat luni autoritatea federală judiciară din Mexic, la două zile de la transferarea faimosului infractor într-o închisoare din Ciudad Juarez, în apropierea graniţei cu Statele Unite, transmite Reuters.

Guzman, liderul puternicului cartel Sinaloa, a fost cel mai căutat traficant de droguri din lume până în februarie 2014, când a fost capturat de forţe speciale mexicane. Cu ajutorul unor complici din interior, 'El Chapo' a evadat în mod spectaculos, în iulie 2015, din închisoarea de la Altiplano (90 de kilometri de capitala Ciudad de Mexico), printr-un tunel săpat sub duşul din celula sa, conform Agerpres.

 

După ce a fost închis din nou în ianuarie, autorităţile au luat măsuri excepţionale pentru a evita ca Guzman să scape din nou, înainte de o posibilă extrădare în Statele Unite.

 

Traficantul de droguri le-a cerut recent avocaţilor săi să accelereze extrădarea spre SUA din cauza maltratării la care este supus în închisoare, susţine el. Această procedură poate dura până la doi ani, au afirmat apărătorii lui 'El Chapo'.

 

Acesta va trebui să răspundă în faţa judecătorilor americani la acuzaţii mergând de la spălare de bani la trafic de droguri, privare de libertate şi crime comise în mai multe oraşe din SUA, printre care Chicago, Miami şi New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.