Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal din Rusia a menţinut sentinţa de nouă ani de închisoare împotriva cetăţeanului american Trevor Reed

stiri.md
Rusia steag drapel

Un tribunal din Rusia a menţinut luni sentinţa de nouă ani de închisoare pentru Trevor Reed, un fost puşcaş marin american plasat în detenţie anul trecut după ce a fost condamnat pentru că ar fi pus în pericol vieţile a doi poliţişti ruşi în august 2019, acuzaţii pe care el le respinge, informează Reuters.

Studentul american Trevor Reed a fost condamnat în iulie anul trecut, în Rusia, la nouă ani de închisoare pentru ultraj cu violenţă. Instanţa a reţinut că el le-a pus în pericol viaţa celor doi poliţişti care l-au arestat vara trecută, după o petrecere la Moscova.

Reed, student la Universitatea North Texas şi fost puşcaş marin, a susţinut că nu îşi aminteşte cele întâmplate, deoarece era beat când a fost reţinut, scrie Agerpres.ro.

Procuratura a susţinut că pe 15 august 2019, după ce a fost arestat, inculpatul l-a prins cu mâna pe unul din poliţişti, aflat la volan, provocând o pierdere periculoasă a direcţiei autovehiculului. De asemenea, el l-a lovit cu cotul pe cel de-al doilea poliţist.

Apărarea a afirmat că acuzaţiile sunt false, că Reed nu ar fi trebuit reţinut de la bun început şi că poliţiştii şi-au schimbat depoziţiile pe parcursul procesului.

Reed a intrat în Rusia ca turist, în mai anul trecut, pentru a-şi vizita prietena rusoaică şi a învăţa limba rusă.

Cetăţeanul american Paul Whelan a fost condamnat la rândul său anul trecut în Rusia la 16 ani de închisoare pentru spionaj. Rusia susţine că Whelan, arestat în decembrie 2018, avea asupra sa un stick USB ce conţinea informaţii clasificate, acuzaţii pe care el le neagă.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden au discutat în timpul summitului de la Geneva de luna aceasta asupra unui eventual schimb de deţinuţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.