Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal din SUA impune infanteriei marine să permită recruților indieni să poarte barbă și turban

trt.world.com
soldati indieni sua

Un tribunal american a impus vineri infanteriei marine a Statelor Unite (United States Marine Corps, USMC) să permită recruţilor săi sikh să poarte barbă şi turban, respingând argumentul acestei unităţi de elită care considera că aceasta este dăunător coeziunii grupului, relatează AFP, citat de Agerpres.

Armata terestră americană (US Army), US Navy, US Air Force, şi Garda de Coastă permit deja sikhilor să intre în rândurilor lor respectând în acelaşi timp regulile acestei religii monoteiste, care a apărut în secolul al XVI-lea în nord-vestul Indiei, care interzice bărbaţilor să-şi taie părul sau barba şi îi obligă să poarte turban.

Dar USMC, ca răspuns la trei sikhi care au fost supuşi anul trecut testelor pentru înrolare, a refuzat să acorde derogări de la regulile în vigoare în timpul perioadelor de pregătire şi potenţialelor perioade de luptă - deşi cei trei candidaţi îşi pot păstra bărba şi turbanul în alte momente.

Comandamentul a susţinut că recruţii trebuie să fie "privaţi de individualitatea lor" în cadrul unei "transformări psihologice", potrivit sentinţei.

Argument respins de o curte de apel de la Washington, care a decis că USMC nu a adus dovezi că o barbă şi un turban ar avea vreo consecinţă asupra securităţii sau bunei desfăşurări a pregătirii.

Cu atât mai mult cu cât infanteria marină a Statelor Unite permite bărbaţilor cu anumite probleme ale pielii să nu se bărbierească şi autorizează în general tatuajele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.