Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal german anulează interdicţia de facto asupra exporturilor de vehicule blindate către Arabia Saudită

tribunal-1

Un tribunal german a anulat marţi o interdicţie de facto asupra exporturilor unui producător de vehicule blindate către Arabia Saudită, măsură ce fusese impusă după uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, la Istanbul, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Autoritatea guvernamentală germană pentru controlul exporturilor nu a reuşit să respecte cerinţele oficiale atunci când a retras brevetele de export pentru 100 de vehicule export blindate destinate forţelor terestre saudite, a afirmat un tribunal administrativ din Frankfurt. 

Instanţa a precizat că decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în apel. 

Ministerul Economiei german, ce are în subordine biroul de supervizare a exporturilor, nu a putut fi contactat pentru comentarii legate de acest caz.

Citește și: Ajuns la Londra, Donald Trump l-a atacat pe Emmanuel Macron, înaintea întâlnirii cu Klaus Iohannis: 'Foarte insultător. Judecată foarte, foarte rea'

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a fost ucis, la 2 octombrie 2018, în interiorul Consulatului Arabiei Saudite la Istanbul. Khashoggi intrase în sediul consulatului pentru a obţine documentele necesare pentru a se căsători cu logodnica sa turcă Hatice Cengiz. 

Turcia a susţinut că Jamal Khashoggi a fost ucis în interiorul consulatului, iar corpul lui a fost tranşat de o echipă specială venită din Arabia Saudită. Nimeni nu a fost găsit vinovat pentru moartea lui Khashoggi, deşi serviciile de informaţii turce şi occidentale afirmă că ordinul pentru uciderea lui ar fi putut veni doar ''de la cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.