Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tribunal militar din Rusia a început procesul în cazul atentatului de la metroul din Sankt Petersburg, din 2017

atentat sankt peteresburg

Procesul a unsprezece persoane acuzate de implicare în atentatul ce a făcut 15 morţi în metroul din Sankt Petersburg în aprilie 2017 s-a deschis marţi la un tribunal militar din al doilea oraş ca mărime al Rusiei, relatează France Presse, potrivit agerpres.ro.

Acest atentat cu bombă într-un tren de metrou, care se afla atunci între două staţii din centrul fostei capitale imperiale, a făcut 15 morţi şi aproximativ 70 de răniţi la 3 aprilie 2017. Presupusul autor, Akbarjon Djalilov, un bărbat de 22 de ani originar din Kârgâzstan, a fost ucis în explozie.

Citește și: Liviu Dragnea își taxează propriii subalterni: Greșeală impardonabilă!

Zece persoane care au compărut marţi în prima zi a procesului sunt acuzate de complicitate, mai ales de fabricare de arme şi explozivi, precum şi de documente false.

Al unsprezecelea bărbat, Abror Azimov, este la rândul său, potrivit anchetatorilor, "unul dintre organizatorii" atentatului.

Citește și: Atenție, fermieri! Petre Daea anunță victoria – A fost eliminată

Potrivit anchetatorilor, Azimov şi fratele său Akram, de asemenea judecat, erau în contact cu un grup terorist din Turcia, de unde au primit bani.

Instalaţi într-o cuşcă de sticlă a tribunalului militar, acuzaţii au avut posibilitatea să schimbe câteva cuvinte cu jurnaliştii înainte ca procesul să înceapă.

"Sunt nevinovată", a spus Şokista Karimova, în vârstă de 47 de ani. Această vânzătoare uzbecă de fructe a fost arestată la Moscova la câteva săptămâni după atentat. Ea susţine că grenada şi detonatoarele descoperite la ea au fost lăsate de serviciile de securitate ruse FSB.

Citește și: Klaus Iohannis, critică dură la adresa Guvernului PSD! Acuză un asalt fără precedent

Suspecţii, care au fost arestaţi în diferite oraşe din Rusia, au fost plasaţi în arest preventiv la Moscova în aşteptarea procesului lor, înainte de a fi transferaţi la Sankt Petersburg.

Atacul a fost revendicat de un grup puţin cunoscut legat de Al Qaida, "Batalionul imamului Şamil", potrivit centrului american de monitorizare a site-urilor jihadiste SITE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.