Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un trio de coarde în concert şi trei cărţi de muzicologie lansate la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti

http://www.telegrafonline.ro
Festival George Enescu

Evenimentul TRIADE, care propune un concert susţinut de trioul de coarde PROFIL (Diana Moş, Marian Movileanu, Mircea Marian), urmat de lansarea a trei cărţi de muzicologie ce reevaluează istoria muzicală românească, constituindu-se ca repere ale cunoaşterii şi înţelegerii acesteia, va avea loc în 22 septembrie la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

În sala "George Enescu" a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti vor fi audiate, de la ora 17.00, lucrări de Ştefan Niculescu, Aurel Stroe, Mihai Măniceanu, Dan Dediu, Myriam Marbé, iar de la ora 18.00, evenimentul de lansare a celor trei titluri ("Noi istorii ale muzicilor româneşti" în două volume, ediţie revizuită şi adăugită, "Generaţia de aur a avangardei muzicale româneşti" şi "Genul concertant în România între 1950-2020") va fi susţinut de nume de marcă ale vieţii muzicale româneşti, conform news.ro.

Despre "Noile istorii ale muzicilor româneşti", cercetare coordonată de Valentina Sandu-Dediu şi Nicolae Gheorghiţă (vol. I: "De la vechi manuscrise la perioada modernă a muzicii româneşti"; vol. II: "Ideologii, instituţii şi direcţii componistice în muzica românească din secolele XX-XXI"), profesorul Ivan Moody de la Centro de Estudos de Sociologia e Estética Musical, Universidade Nova din Lisabona, aprecia că: "Acestea sunt primele două volume din cele trei care constituie un remarcabil studiu al istoriei muzicii româneşti. Ediţia este remarcabilă prin amploarea sa istorică şi prin faptul că reuneşte capitole scrise de unii dintre cei mai buni muzicologi români contemporani".

"Generaţia de aur a avangardei muzicale româneşti", volum coordonat de Antigona Rădulescu, include pe lângă analizele de specialitate, semnate de şapte autori, membri ai UCMR, cadre didactice şi doctoranzi ai UNMB, conţinând un număr important de exemple muzicale şi ilustraţii legate de lucrări reprezentative ale mişcării de avangardă din România.

Pe lângă publicarea unui vast catalog, cel de al treilea volum lansat pe 22 septembrie - "Genul concertant în România între 1950-2020", coordonat de Florinela Popa - promovează şi aprofundează în diverse chei de lectură, prin exegeze muzicologice de substanţă scrise de zece autori, opusuri exemplare pentru muzica românească din ultimele şapte decenii.

Lansarea celor trei titluri încheie o zi bogată în evenimente ale Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, organizate şi prezentate în cadrul Festivalului "George Enescu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.