Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tunel special în care este pulverizat dezinfectant asupra jucătorilor pentru prevenirea propagării coronavirusului a fost instalat la stadionul din Tel Aviv

www.suceavalive.ro
tunel de dezinfectie

Un tunel special în care este pulverizat dezinfectant asupra jucătorilor pentru prevenirea propagării coronavirusului a fost instalat la stadionul Bloomfield din Tel Aviv, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Tunelul-pilot, care va funcţiona până la finalul sezonului, a fost instalat în contextul în care ligile din lume se pregătesc să reia competiţia, dar au dificultăţi în privinţa conceperii unor planuri pentru evitarea infectării jucătorilor şi suporterilor. Campionatul israelian s-a reluat, însă cu porţile închise.

Citește și: Augustin Zegrean, reacție după decizia CCR cu privire la mandatele aleșilor locali: ‘Nu mai au suport să stea acolo, pentru că mandatul lor a expirat’

Este pulverizată în tunel apă electrolizată, produsă prin electroliza apei şi sării.

Cercetători de la Universitatea Bar-Ilan au dezvoltat tehnologia pentru prelungirea vieţii apei electrolizate, menţionează Reuters.

Compania RD Pack a instalat sistemul de dispersare a dezinfectantului în tunel. Un dispozitiv de pompă cu apă sesizează atunci când intră cineva în tunel şi timp de 15 secunde are loc pulverizarea persoanei sau persoanelor respective cu dezinfectant.

“Nu suntem soluţia pentru vindecarea coronavirusului, luptăm împotriva propagării virusului”, a declarat Eran Druker, vicepreşedinte al RD Pack.

Citește și: Gestul de curaj al unui polițist din Bihor: a refuzat o mită de 1.000 de euro

De la instalarea tunelului, sâmbătă, pe Bloomfield s-au disputat trei meciuri. Jucătorii, stafurile şi reprezentanţii mass-media nu sunt obligaţi să treacă prin tunelul de sticlă, dar Druker spune că înainte de fiecare partidă au precut prin tunel 100-200 de persoane. “Mulţi vor să treacă. Se simt mai în siguranţă”, a explicat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.