Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un tunisian, doctorand la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, vrea să recicleze apele uzate prin tratamentul cu radiații ultraviolete

Un tunisian, aflat în stagiu de pregătire doctorală la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, vrea să obțină apă curată cu ajutorul radiațiilor ultraviolete. El a venit la universitatea gălățeană pentru a încerca să găsească o soluție privind reciclarea apelor uzate pentru comunitatea natală, potrivit Mediafax.

Tunisianul se numește Said Riahi și este doctorand în anul IV la Facultatea de Științe din cadrul Universității El Manar din Tunisia. Licențiat în electronică, electrotehnică și automatică, cu un masterat în același domeniu la universitatea tunisiană, Said și-a propus să continue cercetarea încercând să fie de folos comunității cu o soluție concretă de reciclare a apelor uzate, prin tratamentul cu radiații ultraviolete.

El susține că în Tunisia există o mare problemă cu apa și de aceea teza sa de doctorat este atât de importantă: „Studiul, controlul și implementarea unui sistem de reciclare a apelor uzate prin tratarea cu radiație în ultraviolet”. Said a aflat că profesorii de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din Galați l-ar putea ajuta în cercetarea sa și s-a înscris pentru un stagiu de pregătire doctorală de câteva luni la Universitatea „Dunărea de Jos”.

Citește și: Ludovic Orban, REPLICĂ NEAȘTEPTATĂ: Pentru HORECA, încă nu am niciun fir de păr alb, dar dacă mi-ar fi ieșit, ar fi avut legătură

La Galați, el este coordonat de profesorul Viorel Mînzu, specialist în optimizări și metode de inteligență artificială.

„S-au făcut studii în Tunisia pe o instalație practică de tratate a apei, noi îmbogățim ce au dezvoltat ei acolo, în baza articolelor de cercetare, cu ajutorul inteligenței artificiale, facem teste și tragem concluzii. Said vrea să scrie, cât se află la Galați, un articol științific, dar și un capitol din teza sa de doctorat. E un tânăr muncitor, deștept și dornic să știe cât mai multe și asta mă bucură. Ne vedem zilnic câteva ore pe Skype și lucrăm împreună”, spune Viorel Mînzu.

Potrivit reprezentanților universității gălățene, studentul tunisian este cazat în Campusul Studențesc. În timpul liber, explorează orașul și spune că îi place mult liniștea din această parte de lume. Încă nu a descoperit bucătăria românească, pentru că a avut suficientă mâncare tradițională de acasă, însă este dispus să încerce câteva feluri de care a citit pe internet. Îi este dor de familie, dar știe că se va întoarce acasă pe 17 decembrie.

După finalizarea tezei, Said va încerca să își pună cunoștințele în practică, dacă va putea în Tunisia, dacă nu, undeva în afara țării de baștină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.