Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un turc stabilit în SUA, autorul atacurilor cibernetice care au paralizat instituţiile austriece

Un cetăţean turc care trăieşte în SUA este suspectat de comiterea unei serii de atacuri informatice care au vizat instituţii austriece, începând cu septembrie 2016, a relatat marţi ziarul austriac Kurier, preluat de DPA, conform agerpres.

Ziarul citează o anchetă a agenţiei de informaţii a armatei. Un purtător de cuvânt militar a refuzat să comenteze pe acest subiect, dar o sursă oficială austriacă a confirmat pentru DPA că ştirea din Kurier este corectă.

Ruşii ţin cu dinţii de Crimeea şi BARICADEAZĂ întregul bazin al Mării Negre

Din septembrie anul trecut, Banca centrală a Austriei, Ministerul de Externe, Ministerul Apărării, Parlamentul austriac şi aeroportul din Viena au fost vizate de atacuri cibernetice care au dus la blocarea site-urilor lor de internet. Incidentele au început după ce ministrul austriac de externe Sebastian Kurz a declarat că negocierile privind aderarea Turciei la Uniunea Europeană ar trebui oprite, dată fiind lipsa standardelor democratice din această ţară.

Ofiţeri austrieci de informaţii l-au identificat pe autorul atacurilor ca fiind Arslan A., locuind în oraşul american Bowling Green, statul Kentucky, şi lucrând oficial ca expert în securitate cibernetică. Tot în Kentucky şi-au avut originea şi alte atacuri informatice care au avut ca ţinte inamici ai Turciei din Israel, Irak, SUA şi formaţiunea PKK (Partidul muncitorilor din Kurdistan).

După ce Austria a informat autorităţile SUA în legătură cu acest caz, casa în care locuia Arslan A. a fost scoasă la vânzare.

Poza care a indignat pe toată lumea. Cum a fost surprinsă consiliera lui Trump în Biroul Oval - FOTO

Purtătorul de cuvânt militar şi sursa oficială austriacă nu au precizat dacă se consideră că suspectul lucrează pentru guvernul turc.

Numele complet al suspectului nu a fost făcut public, în conformitate cu legislaţia austriacă privind dreptul la viaţa privată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.