Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un turist francez a fost arestat în Sardinia după ce vameșii au descoperit 41 de kilograme de pietricele în portbagajul mașinii sale

captura video
pietre, soudiu

Un turist francez a fost arestat în momentul în care încerca să părăsească insula Sardinia cu 41 de kilograme de pietricele şi pietre în portbagajul maşinii sale, pe care le-ar fi ridicat ilegal de pe o plajă locală, au anunţat marţi autorităţile italiene, informează AFP.

Vameşii italieni l-au interceptat înaintea îmbarcării sale pe un feribot care face legătura între Porto Torres (nord-vestul insulei Sardinia) şi oraşul Nisa (sud-estul Franţei), conform agrepres.

"Avea în portbagajul maşinii sale 41 de kilograme de pietricele şi pietre luate de pe plaja Lampianu, care au fost confiscate şi care vor fi transportate înapoi în locul lor de origine", au precizat vameşii italieni într-un comunicat.

Sardinia este renumită pentru plajele sale cu un nisip de un alb imaculat. Acesta este atât de apreciat, încât autorităţile regionale italiene au adoptat în 2017 o lege care îi împiedică pe turişti să plece având asupra lor nisip şi pietricele din Sardinia.

Preluarea, deţinerea şi comerţul cu nisip, pietricele, pietre şi cochilii originare din Sardinia fără autorizaţie sunt pasibile de o amendă care variază între 500 şi 3.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.