Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un turist polonez, impresionat de România: Două lucruri m-au surprins/ Românii: suntem la fel de surprinși ca și tine

newsbucuresti.ro
centrul vechi bucuresti terase cladiri

Un turist polonez a vizitat România și a rămas impresionat în special de București. Lucrurile care românilor li se par comune l-au impresionat pe turistul polonez. Faptul că în București sunt peste tot aparate de cafea sau toalete cu autocurățare, l-au surprins pe turistul polonez. La comentariile turistului au venit și cele ale românilor, care i-au spus că sunt la fel de surprinși că se găsesc toatele curate în București.

„Aparatele de cafea - nu am mai văzut ceva asemănător în nicio altă țară europeană - în România, aparatele de cafea sunt peste tot, bineînțeles că gările, stațiile de autobuz sau magazinele alimentare sunt un loc normal pentru aparatele de cafea, dar le-am văzut și în mijlocul străzii, într-un magazin de brânzeturi, un magazin de veselă și chiar într-o măcelărie. Ceea ce este, de asemenea, interesant este că multe dintre ele distribuie "linguri" din lemn, ceea ce nu am văzut în nicio altă țară“, scrie un utilizator Reddit, informează Stiridiaspora.ro.

Totodată, turistul a fost impresionat de infrastructura toaletelor publice din București. Pe străzile orașului, a găsit toalete publice gratuite, curate și dotate cu sisteme de autocurățare. Comparativ cu alte țări, unde toaletele publice nu sunt la fel de accesibile și întreținute, această facilitate a fost foarte apreciată.

„Toalete publice - nu sunt sigur dacă este un lucru specific românesc sau bucureștean, pentru că nu am văzut așa ceva în Constanța și Cluj-Napoca, dar faptul că există o toaletă GRATUITĂ, curată și cu autocurățare, practic pe fiecare stradă din București este un lucru pe care îl apreciez foarte mult. Am văzut toalete gratuite și în Belgia, dar erau doar pentru bărbați și arătau de parcă nu au fost curățate în ultimii 40 de ani“, mai scrie turistul.

Întrebându-se despre originea acestor particularități, turistul s-a întrebat dacă există un motiv istoric sau politic pentru existența lor. Deși nu a găsit un răspuns definitiv, acesta și-a exprimat curiozitatea cu privire la aceste aspecte neobișnuite ale vieții cotidiene din România și și-a întrebat interlocutorii locali despre aceste aspecte.

„Aș vrea să vă întreb care este părerea voastră despre aceste două lucruri, dacă sunteți măcar conștienți de acest lucru - sunt sigur că majoritatea dintre voi nu sunt, deoarece le considerați normale, și aș vrea să știu dacă există vreun motiv istoric sau politic pentru existența acestor două lucruri“, a încheiat acesta.

Răspunsul unui român: suntem la fel de surprinși ca și tine

 

„Aparatele de cafea: În primul rând, românilor le place să bea cafea în timp ce discută. În al doilea rând, românilor le place să facă bani ușor. Afacerea cu automate de cafea nu este foarte complicată: investiție minimă, costuri de operare reduse, cerințe reduse de personal și, cel mai important, evaziune fiscală. O combinație câștigătoare.

 

Toalete curate în București: După cum vedeți, suntem la fel de surprinși ca și dumneavoastră“, îi răspunde Tibi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.