Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un urs a fost accidentat mortal de o maşină în județul Covasna, în zona Câmpu Frumos

urs

Un urs a fost accidentat mortal de o maşină pe DN 13E, în zona Câmpu Frumos, informează Garda de Mediu Covasna, conform agerpres.

"În data de 24.11.2021, urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care ni se aduce la cunoştinţă că pe DN 13E, în zona Câmpu Frumos, se află un exemplar de urs accidentat, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna, IPJ Covasna şi medicul veterinar s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost accidentat de un autoturism. Din dispoziţia comisarului Gărzii de Mediu Covasna acesta va fi transportat spre incinerare la o unitate autorizată", precizează reprezentanţii Gărzii de Mediu, într-o postare pe Facebook.

Săptămâna trecută un alt urs a murit, după ce a fost lovit de un tren în apropierea gării CFR Bixad, iar în luna iunie, tot în Bixad, a fost găsit cadavrul unui urs în albia Râului Olt, în urma investigaţiilor stabilindu-se că şi acesta fusese accidentat de tren.

În iulie, un urs a fost lovit mortal de un tren în apropierea localităţii Ghidfalău, incidentul petrecându-se la câteva zile după ce un altul a fost accidentat grav de o maşină pe DN12 între această localitate şi municipiul Sfântu Gheorghe, animalul fiind eutanasiat, nemaiputând fi salvat de medicii veterinari.

În zona Gării Bodoc, precum şi în Cernat şi Micfalău s-au înregistrat, de-a lungul timpului, mai multe incidente de acest fel.

Autorităţile covăsnene au tras în ultimii ani nenumărate semnale de alarmă cu privire la înmulţirea excesivă a urşilor, arătând că aceştia şi-au părăsit habitatul şi s-au apropiat de zonele locuite de oameni pentru a-şi găsi hrană, lucru care pune în pericol atât bunurile şi vieţile oamenilor, cât şi vieţile acestor animale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.