Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un val neobișnuit a ucis trei înotători și a rănit mulți alții pe o plajă populară din orașul Durban din sud-estul Africii de Sud

dnyuz.com
plaja africa de sud

Un val ciudat a ucis trei înotători și a rănit 17 pe o plajă din Africa de Sud. Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei locale 17.00 (15.00 GMT), potrivit unui comunicat al municipalității din eThekwini, anunță AlJazeera.

Robert Mckenzie, un purtător de cuvânt al serviciilor medicale de urgență din KwaZulu-Natal, a declarat că valul de sâmbătă a luat în larg înotătorii de la Bay of Plenty, înecând cel puțin trei dintre ei.

Cel puțin alte 17 persoane au fost rănite și se află "în stare gravă sau critică", a adăugat el. Biroul a precizat că 35 de salvamontiști au fost implicați în "efortul de salvare în masă" și că paramedicii au asistat peste 100 de persoane surprinse în incident.

Printre cei decedați se numără și un adolescent, a precizat biroul. Incidentul a avut loc în condițiile în care Durban și-a redeschis treptat plajele, după ce au fost închise din cauza nivelului ridicat de bacterii E. coli provenite din sistemul de canalizare al orașului, care a fost grav afectat de inundațiile ucigașe de la începutul anului.

Inundațiile, cele mai grave de care se amintește, au ucis peste 400 de persoane în aprilie. Plajele din Durban se pregătesc, de asemenea, pentru un aflux de vizitatori în timpul următoarelor sărbători festive, potrivit presei locale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.